Çiftlikteki 35 bin tavuk telef oldu: Acı manzara yürek burktu

Malatya'da elektrik kesintisi yaşanması nedeniyle havalandırma sistemi duran bir tavuk çiftliğindeki 35 bin tavuk telef oldu.

GÜNDEM 27.07.2021, 15:05
18
Çiftlikteki 35 bin tavuk telef oldu: Acı manzara yürek burktu
Malatya Akçadağ'da elektrik kesintisi yaşanması nedeniyle havalandırma sistemi duran bir tavuk çiftliğinde sıcaklık nedeniyle 35 bin tavuk telef oldu.
Malatya'da, Nebi Çal'a ait çiftlikte elektrik kesintisinden dolayı havalandırma sistemi çalışmazken hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu ve solunum almakta güçlük çeken 42 bin tavuktan, yaklaşık 35 bini sıcak havanın etkisiyle öldü.
Ölen binlerce tavuğu hastalık yaşanmaması için çiftlik çevresinde açtığı kuyulara gömen Çal, uğradığı 500 bin TL'lik zarardan dolayı elektrik dağıtım şirketi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'yi (Fırat EDAŞ) suçladı ve zararının karşılanmasını istedi.
Yaşanan elektrik kesintileri sonrası havalandırma sisteminin çalışmaması yüzünden 35 bin tavuğun öldüğünü belirten işletme sahibi Nebi Çal, “Ben Şeyhler Mahallesi'nde tavukçuluk yapmaktayım ve mağduriyet yaşamaktayım. Bu elektrik kesintileri yüzünden 35 bin hayvanım telef oldu. Bu elektrik kesintisi yüzünden telef olan hayvanlarım ve biz çok zarara uğramış olduk. 500 bin TL zarardayız. Bu zararımızın karşılanmasını ve elektrik kesintilerimizin giderilmesini istiyoruz. Zararımızın karşılanmasın istiyoruz. Kesin olarak 500 bin TL zararımız var. 42 bin hayvanım vardı, telef olan hayvanım 35 bin. Kesimine 1 hafta vardı. Arife günü olduğu için yetkililer ve hiç kimse ilgilenmedi" dedi.
Elektrik kesintisi sonrasında Fırat EDAŞ’ı aradığını belirten talihsiz adam, "Gereken yetkililer gelmediği, elektrik zamanında olmadığından ve gidip gelen elektrikten dolayı jeneratörüm yandı. Jeneratör yandığı için içeriye elektrik geçmedi. İçeriye elektrik geçmediği için hayvanların hepsi sıcak havada telef oldu. Havalandırma çalışmadı. Gerekli önlemleri aldık ama havalandırma çalışmadığı için bütün hayvanlarımız telef oldu. Fırat EDAŞ'a ulaşıyoruz, bize 'yetkililer gelecek, halledecek' dediler. Hiç kimse de gelip bir şey halletmedi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı