Son Dakika

Çiğdem Toker: OSB'lerde neden elektrik kesintisi yapılıyor?

Çiğdem Toker, OSB'lerde bugün başlayacak elektrik kesintisi için "İran gazında sıkıntı aşıldıysa OSB'lerde neden elektrik kesintisi yapılıyor?" diye sordu.

EKONOMİ 24.01.2022, 08:55
2
Çiğdem Toker: OSB'lerde neden elektrik kesintisi yapılıyor?
Sözcü yazarı Çiğdem Toker, organize sanayi bölgelerinde bugün başlayacak olan 3 günlük elektrik kesintisinin üretimi doğrudan etkileyeceğini, gıdada ciddi bir kriz oluşturacağını ifade etti.
Çiğdem Toker, bugünkü köşe yazısının “Kesintiler, kıtlık ve enflasyon” başlıklı kısmında Türkiye’nin enerji konusunda ciddi bir belirsizlik ve kriz içinde olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

Kesintideki gerçek nedenin açıklanması gerektiğini ifade eden Toker, şunları ifade etti:

İran'ın teknik arıza gerekçesiyle gaz veremeyeceğini bildirmesi bir dizi sorunu tetikledi. Gaz akışı yeniden başladı denilse de organize sanayi bölgelerine (OSB) giden kesinti yazıları, sorunun sürdüğünü gösteriyor. OSB'lerde üç gün uygulanacak elektrik kesintileri, her alandaki üretimi doğrudan etkileme potansiyeline sahip. Tarımdaki girdi maliyetlerinde artışın gıdada ciddi arz sorunlarına yol açacağı söyleniyordu. Buna elektrik kesintilerinden kaynaklanan üretim kayıpları eklenirse tablo iyice iç karartıcı hale geliyor.
Doğalgaz, hem sanayi üretimi, hem ısınma, hem aydınlatmada hayati öneme sahip. Gaz akışında sorun yaşanması, vatandaşın üşümesi, fiyatların artması, karanlıkta kalma gibi bir dizi soruna aynı anda yol açıyor. Dolayısıyla doğalgaz kesintisinin gerçek nedenini bilmek vatandaşın hakkı. İran gazında sıkıntı aşıldıysa OSB'lerde neden elektrik kesintisi yapılıyor?

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı