Çin sessizliğini koruyor! Fırlatılan roket dünyaya düşecek

Çin, kontrolden çıkan ve hafta sonu dünyaya düşmesi beklenen roketle ilgili haberler konusunda sessiz kalmaya devam ediyor.

DÜNYA 05.05.2021, 14:10
27
Çin sessizliğini koruyor! Fırlatılan roket dünyaya düşecek
Çin basınında,  ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığının kontrolden çıkan roketle ilgili açıklamasına ilişkin bir habere rastlanmazken, resmi makamlar da konuya ilişkin bilgi vermedi.
ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı, Çin'e ait kontrolden çıkmış bir roketin, hafta sonu Dünya'ya düşmesinin beklendiğini ve bu roketin güzergahının takip etmeye devam edildiğini açıklamıştı.
8 Mayıs'ta düşmesi bekleniyor
ABD Savunma Bakanlığı sözcülerinden Mice Howard, roket kalıntılarının 8 Mayıs'ta düşmesini beklediklerini ancak nereye düşeceğinin, gezegene inmesine saatler kala tahmin edilebileceğini ifade etmişti.
Devasa roketin kontrolden çıktıktan sonra bir kısmının atmosferde yandığı belirtilmişti. Roketin sağlam kalan bazı parçalarının ise yerleşim alanlarına düşmesinden endişe ediliyor.
Roket 29 Nisan'da uzaya fırlatılmıştı
Çin Uzay İstasyonu’nun ilk parçası ve çekirdek modülü Tienhı'yı (Gök Uyumu) uzaya taşımak için Long March-5B adlı roket 29 Nisan'da uzaya fırlatılmıştı.
Fırlatılmanın ardından Tianhı modülü roketten ayrılarak planlanan yörüngesine girmişti.
Roketin ana gövdesinin de Dünya'da önceden planlanan bir noktaya inmesi gerekiyordu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı