Son Dakika

Çin, Tayvan'ı işgal mi edecek? Karadan ve havadan kuşattı

Tayvan Savunma Bakanlığı, adanın etrafında çok sayıda Çin uçağı ve Çin gemisinin faaliyet gösterdiğini açıklayarak Pekin tarafından iki yandan kuşatma altında olduklarını duyurdu.

DÜNYA 19.08.2022, 16:30
1
Çin, Tayvan'ı işgal mi edecek? Karadan ve havadan kuşattı
ABD tarafından fitne tohumlarının atıldığı Tayvan'da savaş sesleri yükseliyor.
Tayvan Milli Savunma Bakanlığı, adanın çevresinde 17 Çin uçağı ve altı Çin gemisinin faaliyet gösterdiğini söyledi. Bakanlık ayrıca, normal zamanlarda iki taraf arasında resmi olmayan bir bariyer görevi gören Tayvan Boğazı'ndaki orta çizginin sekiz Çin uçağı tarafından geçildiğini belirtti.
ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretiyle yükselen Çin-Tayvan gerginliği, Pekin'den art arda gelen askeri hamlelerle daha da kızışıyor.
Çin, söz konusu gerilimden Washington'u sorumlu tutarken, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çin ordusunun Tayvan çevresinde yaptığı tatbikatlara atıfta bulunarak Pekin'in 'çok kışkırtıcı' hamleler yapmakla suçladı.
Geçtiğimiz gün de Tayvan Milli Savunma Bakanlığı, Çin Halk Kurtuluş Ordusuna ait 51 savaş uçağı ve 6 savaş gemisinin Tayvan’ın "Hava Savunma Tanımlama Sahasına" girdiğini duyurmuş, bu uçakların 25’inin de orta çizgiyi geçtiği aktarılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı