Ciner Medya Grubu satılıyor iddiası! Mehmet Cengiz masaya oturdu!

Ciner Medya'ya bağlı Bloomberg HT'nin eski yöneticisi Ali Çağlar Ciner Medya Grubu satılıyor iddiasında bulundu. İddia, Cengiz'in satın alım için masada olduğu belirtildi. Habertürk'ten açıklama geldi

GÜNDEM 29.05.2023, 18:25
Ciner Medya Grubu satılıyor iddiası! Mehmet Cengiz masaya oturdu!
İş adamı Turgay Ciner’in sahibi olduğu Ciner Medya Grubu için bomba bir iddia ortaya atıldı. Bloomberg HT’nin eski yöneticisi Ali Çağatay, Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’in Ciner Medya’yı satın almak için görüşmelere başladığını söyledi. 
Gazeteci Ali Çağatay sosyal medya platformu Twitter hesabından, Ciner Medya’nın satışının masada olduğunu alıcılar arasında Mehmet Cengiz ve Fuat Tosyalı olduğunu ileri sürdü.

Twitter hesabından açıklama yapan gazeteci Ali Çağatay “Flash! Flash! Flash! Türkiye’nin en büyük medya gruplarından Ciner Medya satış için masada. Turgay Ciner’e ait; Habertürk, Show TV, Bloomberg HT ve diğer medya organları el değiştiriyor. Mehmet Cengiz(Cengiz Holding) ve Fuat Tosyalı(Tosyalı Grubu), Ciner’le görüşmelere başladı.” dedi.

Çağatay paylaşımından bir süre sonra yaptığı yeni paylaşımda, “Önemli! Tosyalı Holding, Ciner Medya Grubu satın alma görüşmelerinin içinde yer almadığını bildirdi. Masada, Ciner Medya Grubu ile Cengiz Holding bulunuyor.” ifadelerini kullandı.
Ciner Grubu, 2002 yılında medya sektörüne girmişti. Son yıllarda, iktidarda sorun yaşadığı iddia ediliyor.

Medyada, Tosyalı grubunun da satış için adının geçmesi üzerine Tosyalı Holding'den açıklama yapılarak iddialar yalanlandı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

HaberTürk TV'den yapılan açıklamada, iddia yalanlanarak, “Bir sosyal medya hesabından paylaşılan Ciner Yayın Holding'e ait Habertürk, Show TV, Bloomberg HT kanallarının bazı gruplarla satışı için masada olduğu şeklindeki iddia asılsızdır. Gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.

ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI İDDİABir sosyal medya hesabından paylaşılan Ciner Yayın Holding'e ait Habertürk, Show TV, Bloomberg HT kanallarının bazı gruplarla satışı için masada olduğu şeklindeki iddia asılsızdır. Gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. pic.twitter.com/7wk7zsQDvQ
— Habertürk TV (@HaberturkTV) May 29, 2023

“Bugün sosyal paylaşım sitesinden alıntılanarak yapılan Ciner Medya’nın satışına yönelik haberde kurumumuz Tosyalı Holding ile ilgili olarak aktarılan bilgi tamamen gerçek dışı olup, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu açıklamayı paylaşma gereği duyduk. Tosyalı Holding olarak 3 kıtada sayıları 40’u bulan tesis ve yaklaşık 15.000 çalışanımızla, yıllık 10 milyon tona yaklaşan demir-çelik üretimi gerçekleştiren, sadece ülkemizin değil dünyanın da sayılı demir çelik güçlerinden biriyiz. Tosyalı Holding demir-çelik sektör dışında sadece ülkemiz için katma değer yaratacak stratejik sanayi ve teknoloji odaklı sektörleri radarına almış olup medya bu sektörler arasında yer almamaktadır. Söz konusu paylaşımda ifade edilen hiçbir kişi ve kurumla temasımız olmayıp; Tosyalı Holding’in Ciner Medya Grubu’nu satın almak gibi bir planı kesinlikle bulunmamaktadır. Tosyalı Holding olarak söz konusu paylaşımdaki tamamen gerçek dışı bu içeriğin düzeltilmesini önemle rica ederiz.”
ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI İDDİABir sosyal medya hesabından paylaşılan Ciner Yayın Holding'e ait Habertürk, Show TV, Bloomberg HT kanallarının bazı gruplarla satışı için masada olduğu şeklindeki iddia asılsızdır. Gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. pic.twitter.com/7wk7zsQDvQ — Habertürk TV (@HaberturkTV) May 29, 2023

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı