Çin'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Mansur Yavaş ve Meral Akşener'e tepki gösteren Çin'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı.

DÜNYA 06.04.2021, 18:20
2
Çin'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı
Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği, 1990'da Doğu Türkistan'ın Barın bölgesinde yaşananları anmak için yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a tepki gösterdi. Büyükelçilikten her iki ismi de etiketleyerek yapılan paylaşımda "Çin tarafı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadesi yer aldı.
Elçiliğin ilk paylaşımında Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir" ifadeleri kullanıldı.
İkinci paylaşımda ise şunlar kaydedildi:

Elçilikten yapılan bu paylaşımına rdından Dışişleri Bakanlığı harekete geçti ve Çin'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçiyi Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran kabul etti.
Büyükelçiye atılan Twitten duyulan rahatsızlık iletildi.
Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı