Çipras'tan Yunanistan-Türkiye gerginliği hakkında açıklama

Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) Lideri Aleksis Çipras, Çipras, Uluslararası Selanik Fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında, Türkiye ile ilişkilerini değerlendirdi.

DÜNYA 19.09.2022, 03:55
1
Çipras'tan Yunanistan-Türkiye gerginliği hakkında açıklama
Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) Lideri Aleksis Çipras, Türkiye ile Yunanistan arasında bir iletişim kanalının bulunmamasının endişelendirdiğini ifade etti.
Türkiye ve Yunanistan arasında her zaman gerginlik yaşandığını da belirten Çipras, ancak son yıllardaki gerginliğin bir benzerinin daha önce yaşanmadığını ifade etti.
Çipras, söylemlerdeki gerginliğin sahaya da taşınmaması için önlem alınabileceğini ifade ederek, her Yunan vatandaşı gibi kendisinin de Başbakan Kiryakos Miçotakis'ten beklentisinin, ülkenin egemenlik haklarını korurken, Türkiye ile diyalog kanallarını açık tutması olduğunu ifade etti.
İletişim eksikliği nedeniyle kazara bir gerginliğin, istenmeyen bir vukuata dönüşebileceğini belirten Çipras, "Şu an iletişim kanallarının bulunmaması, beni gergin söylemlerden daha çok endişelendiriyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı