Çirkin provokasyon! Askeri Kaynaklar Irak'ı yalanladı

Güvenlik kaynaklarından "TSK’nın atışları sonucu sivillerin zarar gördüğü" iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

GÜNDEM 20.07.2022, 23:05
Çirkin provokasyon! Askeri Kaynaklar Irak'ı yalanladı
Güvenlik kaynakları,  Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen saldırının teröristlerce düzenlenmiş olduğunu bildirdi. 
Güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyinde Parakh köyü civarında patlama sonucunda ölen ve yaralananların olduğuna dair bazı bilgiler alındığını belirtti.
Bununla birlikte terör örgütü PKK/KCK yanlısı yayın yapan medya organlarında  TSK'nın, "Duhok'ta düzenlediği sözde atışlar nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiği" yönünde haberlere rastlandığına dikkati çeken güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda terör örgütünün dağılma noktasına geldiğini, örgütün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan, dezenformasyon gibi ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olduğunu kaydetti.
Terör örgütü PKK/KCK'nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçekleri biliniyorken bu tür haberlerin dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığını vurgulayan kaynaklar, söz konusu olayın teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığını ifade etti.
IRAK HÜKUMETİNDEN PROVOKATİF AÇIKLAMALAR YAPILMIŞTI

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı