Clinic Care Center ile tüp mide ameliyatı fiyatı

Tüp mide ameliyatı obez olarak tanımlanan ve fazla kiloları sağlığı tehdit edecek seviyede olan kişilerde uygulanan bir tedavi yöntemidir.

AİLE 14.11.2022, 23:30
6
Clinic Care Center ile tüp mide ameliyatı fiyatı
Mide ameliyatları gelişen teknoloji ile sıklıkla tercih edilen ameliyatlardan birisi olması dolayısıyla tüp mide ameliyatı fiyatı pek çok kişi tarafından araştırılır. Günümüzde en çok uygulanan cerrahi girişimler arasında yer alır. Pek çok kişi tarafından mide küçültme ameliyatı olarak bilinir. Özellikle obez olan kişiler için tercih edilen bir ameliyattır. Bu nedenle fazla kilosu olan pek çok kişi tüp mide ameliyatı araştırmaları yapar. Ameliyat sonrasında iştahın azalması ve mide küçültme ameliyatı fiyatı kişilerin merakını arttıran konulardan bir tanesidir.

Tüp mide ameliyatı fiyatı dışında ne olduğu da merak edilir. Bu noktada cerrahi bir girişim olduğu söylenebilir. Mide ameliyatıyla midenin muz gibi ince uzun bir tüpe çevrilmesi sağlanır. Laparoskopik olarak yani kapalı ameliyat yöntemiyle gerçekleştirilir. Ameliyat sırasında midenin %80’inin kesip çıkarılması sağlanır. Midenin gıda alımının kısıtlanması bu şekilde mümkün olur. Ayrıca ameliyat ile oldukça düşük düzeyde olsa dahi gıda emiliminin azaltılması etkisi bulunur. Henüz kilo kaybı bile olmadan insülin direncinin kırılması mümkündür. Ayrıca ameliyat sonrasında, ameliyatı tercih eden kişilerin iştahında azalma görülür. Obezite birçok açıdan kozmetik bir sorun olarak algılansa da ölüme yol açabilen bir hastalık olmasından dolayı tüp mide ameliyatı gerçekleştirilir. Kişinin genel sağlık durumunu bütünüyle etkilemesinden dolayı tercih edilen bir ameliyattır. Sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam tarzıyla ortaya çıkan obezitenin geleneksel tedavileri kişiler oldukça zorlu olabilmektedir. Bu nedenle kişilerde tedaviye uyum zorlaşır ve tedavide aksaklıklar yaşanır. Bu gibi durumlar sonucunda obezite tedavisi için tüp mide ameliyatı gibi bariatrik cerrahi tedavi yöntemleri kullanılır.

Tüp mide ameliyatı obez olarak tanımlanan kişilerde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Vücut kitle indeksi 50 kg/m2’den yüksek olan ileri evre obezite hastaları için tercih edilir. Ancak ileri evre obezite durumu yaşanmıyor olsa da obez kişilerde de güvenli bir şekilde tüp mide ameliyatı gerçekleştirilebilir. Clinic Care Center ile gerçekleştirilen tüp mide ameliyatı sonrasında ilk yıl içinde fazla kiloların yaklaşık %55’inden kurtulunur. Ameliyatların sadece %8’inde komplikasyon oranı bulunmuştur. Bu nedenle tüp mide ameliyatı güvenli yöntemler arasında yer alır. Hastaların %66’sında diyabet hastalığıyla ilişkili bulguların ortadan kalktığı görülmüştür. Morbid obezite tanısı almış kişiler için tercih edilen ve en sık uygulanan yöntemler arasındadır. Mide küçültme ameliyatı fiyatı ve daha sonrasında uygulanacak tedavi yöntemleri için uzman bir doktora danışılması gerekir.

Cerrahi işlemler ile birlikte sürdürülebilir kilo kaybı sağlanması için en etkili tedavi seçeneği mide küçültme ameliyatıdır. Obezitenin cerrahi tedavisi için ilk çalışma 2004 Yılında İsveç Obez Çalışma Grubu tarafından yapılmıştır ve hastaların tedavi sonrasında takip edilmesi ile başarılı sonuçlar alındığı görülmüştür. Günümüzde de cerrahi uygulamalar obezite tedavisinde en etkili yöntem olarak kabul edilir. Clinic Care Center ile gerçekleşecek bir tüp mide ameliyatı ortalama bir buçuk saat sürer. Midenin çıkış ve giriş bölümü korunduğu için sindirim sistemindeki devamlılık aynen sağlanır. Ameliyatlar sonrasında riskler oldukça düşüktür. İstenmeyen yan etkiler daha öncesinde ameliyatı seçen kişiler arasından çok az bildirilir.

Mide küçültme ameliyatı fiyatı dışında merak edilen konulardan bir tanesi ise tüp mide ameliyatının uygulamasıdır. Mide hacminin küçültülmesi ile tek seferde tüketilecek besin miktarının ve kalori alımının kısıtlanmasını sağlayan tüp mide ameliyatı cerrahi tedavi uygulamaları arasında yer alan ve sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır. Tıpta sleeve gastrektomi olarak adlandırılan bu yöntem ile midenin antrum olarak adlandırılan alt kısmından başlama proksimal his açısından sonlanan stapler hattı boyunca yaklaşık %85’inin kesilerek çıkarılması mümkündür. Mide kapasitesi en fazla 100 mililitre olacak şekilde azaltılır. Yapılan işlemler sonrasında yeni görünüm tüpe benzetilir. Bu nedenle yapılan işlemlere tüp mide ameliyatı ismi verilmiştir. Ameliyatın uygulaması sırasında karın duvarından küçük bir kesi ile geçilir. Açık cerrahi girişim gerektirmez ve bu sayede iyileşme süreci kısaltılmış olur. Ayrıca enfeksiyon riskini azaltır ve hasta açısından son derece avantajlıdır. Özellikle ileri obezite olgularında ciddi kilo kaybı sağlayan uygulama mide kapağının etrafında yer alan sfinkter kaslarının bütünlüğü koruması sağlanır. Bu sayede mide ile yemek borusu arasındaki ayrım korunur. Cilinic Care Center ile şlemler oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirilir.

Mide kapasitesinin azaltılması ile beslenme kalori alımının kısıtlanmasını sağlayan tüp mide ameliyatı bağırsaklarda gerçekleşen besin emilimini herhangi bir etki sağlamaz. Obeziteyi tedavi etmesinin yanı sıra ameliyat sonrasında kişilerin genel sağlık bütünlüğünün korunması gibi özellikler barındırır. Açlık hormonunun salınımı azalır. Midenin gastrik fundus olarak adlandırılan bölümünden salgılanan açlık hormonu ameliyat sırasında midenin büyük bir kısmının alınması ile oldukça azalır. Açlık hissinin miktarının düşmesiyle kişinin iştahı oldukça azalır. Bu gibi özellikleriyle ameliyat sonrasında kişilerin son derece hızlı ve kalıcı kilo kaybı sağlanır. Fazla kiloların çoğu 1 yıl içerisinde kaybedilebilir. Clinic Care Center ile mide küçültme ameliyatı fiyatı kadar ameliyat ile sunulan avantajlar arasında 40 ila 50 kilo ağırlığın vücuttan atılması yer alır. Ameliyat sonrasında diz ağrılarının yarısı, bacak varislerinin çoğu, yüksek tansiyon gibi problemlerin yarıdan çoğu düzelme aşamasına geçer. Kişinin zayıflamaya başlamasıyla başka hiçbir tedaviye gerek duyulmadan problemlerin ortadan kalkması mümkündür yapılan ameliyat ile kişinin genel sağlık düzeyinde hızla iyileşme görülür.

Tüp mide ameliyatı diğer ameliyatlar arasında hafif ve orta derece riskli bir ameliyat olarak görülür. Hastaların yarısından fazlasında herhangi bir ek sorun yaşanmadığı bilinir. Komplikasyon oranı neredeyse %2 civarındadır. Kapalı ameliyat tekniğiyle yapılan tüp mide ameliyatı sonrasında aynı gün ayağa kalkmak bile mümkündür. Clinic Care Center ile gerçekleştirilen tüp mide ameliyatları sonrasında hastanede 3 ila 4 gün yatış yeterli olur. Ayrıca birkaç hafta içerisinde gündelik yaşama dönülebilir. Ameliyatın ertesi gününden itibaren kilo kaybetme süreci başlar. Ameliyatın üzerinden geçen birkaç ay içerisinde zayıflama oldukça belirgin bir hale gelir. Sonuçlar incelendiğinde hastaların fazla kilolarının %70 ila %80 oranında kaybedildiği görülür.

Kapalı cerrahi işlem olarak gerçekleştirilen tüp mide operasyonu sonucunda kelepçe gibi uygulamalara kıyasla daha az komplikasyon riski ve daha uzun süre kalıcılık sağlanır. Hastaların birkaç günlük hastanede yatış sürecinin ardından normal hayatına dönmeleri mümkündür. Ameliyat laparoskopik yani karnını delerek çok küçük kesilerle yapıldığı için herhangi bir ağrı hissedilmez. Ameliyat sonrasında hastaların çoğunun ilk gün ayağa kalktığı görülür. Bu da mide küçültme ameliyatı fiyatı gibi sunulan avantajlar arasında yer alır.

Tüp mide ameliyatı fiyatı dışında merak edilen ise ameliyat sonrasıdır. Ameliyat ile midenin %80 ila %85’inin alınması mümkündür ayrıca mide hacminin yaklaşık 100 mililitre kadar azaltılması söz konusu olur. Clinic Care Center ile yapılan mide ameliyatları sonrasında hekim önerileri doğrultusunda beslenilmesi gerekir. Hekim önerilerine dikkat edilmediği takdirde midenin hızlı bir şekilde büyümesi söz konusu olur. En doğru faydasının görülebilmesi için sonraki süreçte hekim tarafından planlanan beslenme önerilerine harfiyen uyulması gerekir. Operasyonun ilk haftalarında tamamen sıvı beslenme gerçekleştirilir. Daha sonrasında ise püre ve katı döneme geçiş aşamasına geçilir. Bu noktada doktor tarafından verilen beslenme önerilerini uyumak doğru kilo kaybının sağlanması ve kilonun geri alınmaması için önemlidir. Çabuk doyma avantajının ömür boyunca korunabilmesi için katı ürünler ile sıvı ürünlerin tüketimleri arasına yarım saat koyulması mide hacminin genişlemesini Önler. Özellikle operasyonlar sonrasındaki ilk aylarda protein, vitamin ve çeşitli gıda takviyeleri doktor tarafından tavsiye edilebilir. Daha sağlıklı bir hayat için Clinic Care Center ile tüp mide ameliyatı mümkündür. Tüp mide ameliyatı fiyatı ve daha birçok avantajları ile ömür boyu sağlıklı yaşam garanti altına alınır. Daha fazla bilgiyi web sitemizin https://cliniccarecenter.com adresinden öğrenebilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı