Son Dakika

Çocuklarda koronavirüs belirtileri nasıl görülür?

Uzmanlar çocuklardaki en yaygın yeni tip kronavirüs semptomlarının baş ağrısı, yorgunluk ve yüksek ateş olduğunu açıklarken burun akıntısı, ishal, kas ağrılarına dikkat çekiyor.

SAĞLIK 09.03.2021, 13:00
22
Çocuklarda koronavirüs belirtileri nasıl görülür?
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını can almaya devam ediyor.
Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyon 613 bin 387'yi buldu.
Koronavirüs solunum yolu enfeksiyonuna neden olan ve insandan insana geçebilen bulaşıcı bir virüstür.
Koronavirüs salgını farklı kişileri farklı şekillerde etkilemektedir.
Enfekte kişilerin çoğu, hafif ila orta düzeyde semptomlar geliştirmekte ve hastaneye kaldırılmadan iyileşmektedir.
Ancak çocuklarda durum biraz farklı.

Tüm dünyadaki  koronavirüs hastaların total vakanın yüzde 1 ile 8'ini çocuk vakalar oluşturuyor. Ülkemizde ise tüm total rakamın yüzde 8'ini çocuk vakalar oluşturuyor.
 Araştırmacılar çocuklardaki koronavirüs ile ilgili belirtilerin yorgunluk, baş ağrısı ve ateşin en yaygın semptomlar olduğunu dile getiriyor. Ayrıca çok azının öksürük, tat veya koku duyusunu kaybettiğini keşfettiğini belirtiyor.
Bir başka deyişle koronavirüs çocuklarda yetişkinlere kıyasla daha farklı belirtiler gösteriyor.
Bilim insanları semptom şikayetlerini analiz etti. Semptomları olan Covid-19  pozitif çocukların yüzde 55’inde yorgunluk, yüzde 54’ünde  baş ağrısı ve neredeyse yarısında yüksek ateş görüldü.
Bununla birlikte, söz konusu çocukların yaklaşık yüzde 38'inde boğaz ağrısı mevcutken, neredeyse yüzde 35'i öğün atladı, yüzde 15'inin olağandışı bir deri döküntüsü ve yüzde 13'ünde ise ishal vardı.
bolca çeşitli sebzeleri, meyveleri tüketmeniz, uyku düzeninize dikkat etmeniz, günde en az 6 saat uyku uyumanız, temiz havada spor yapmanız, kalabalık olmayan yerlerde yürüyüş yapmanız, biraz da stresten uzak durmanız, sosyal mesafeye, maskeye, hijyene dikkat ettiğiniz sürece sizi hastalıktan koruyacaktır. Bize de sık sorulan sorular var; 'sarımsak fazla mı yiyeyim', 'portakal fazla mı yiyeyim', 'limon çok mu tüketeyim' gibi. Bunların size ek bir katkısı olmayacaktır. Bunun yerine hep söylediğimiz gibi sosyal mesafeye dikkat edelim, maskemizi doğru takalım ve el hijyenimizi doğru sağlayalım.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı