Çok çarpıcı son anket sonucu: AK Parti kimin partisi?

Çarpıcı son anket sonuçlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez anket sonucu AK Parti kimin partisi olduğu yönünde... Son anket sonucuna göre, MHP seçmeni ve AK Parti seçmeninin cevapları dikkat çekti.

GÜNDEM 07.06.2022, 13:50
2
Çok çarpıcı son anket sonucu: AK Parti kimin partisi?
Son anket sonuçları ile öne çıkan Metropoll Araştırma haziran ayında yaptığı “Türkiye’nin Nabzı” araştırmasında “AK Parti kimin partisi?” sorusuna cevap aradı. Son anket sonuçlarında dikkat çeken oranlar çıktı.
Metropoll Araştırma şirketinin, “AK Parti kimin partisi” araştırmasında katılımcılara, “Sizce AK Parti, zenginlerin veya ayrıcalıklı kişilerin partisi mi, yoksa yoksulların partisi mi?” sorusu yöneltildi. Seçmenlerin %55 AK Parti’nin zenginlerin partisi olduğunu söylüyor.
Son anket sonuçlarına göre, AK Parti seçmeninin %24,2’si “AK Parti zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisidir” derken %57,7’si ise “yoksulların partisidir” dedi. Fikrim yok diyenlerin orası ise %18,1 çıktı.
Araştırmada, AK Parti’nin ittifak ortağı olan MHP seçmenin de oranı dikkat çekti. Son anket sonucuna göre, MHP seçmeninin %42,9’u “AK Parti zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisidir” dedi. %41’ı ise yoksulların partisidir görüşünü belirtti.Siyasi kimliğe göre dağılım yapıldığında ise, dindarların %41,9'u “AK Parti zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisidir” derken muhafazakârların %34,7'si zenginlerin partisidir diyor. Seküler/Laik olanların %80'i AK Parti'nin zenginlerin partisi olduğunu düşünüyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı