Çömez AKP'deki rüşvet ağını anlattı: Dikkat çeken Abdullah Gül detayı

Eski AKP Milletvekili Turhan Çömez, AKP içinde yaşanan bir rüşvet olayını anlatırken Abdullah Gül ile Erdoğan'ı kıyasladı.

GÜNDEM 29.08.2022, 08:25 29.08.2022, 13:25
6
Çömez AKP'deki rüşvet ağını anlattı: Dikkat çeken Abdullah Gül detayı

Eski AKP Milletvekili Turhan Çömez, TELE 1'de katıldığı programda geçmişte AKP içinde yaşanan bir rüşvet olayını anlattı.

Ankara'da bir iş adamının kendisine geldiğini ve yatırım yapacağını ancak Maliye Bakanlığı'nın rüşvet istediğini söylediğini anlatan Çömez, "Bana anlattıklarını yazılı bir şekilde verdi. Bunu aldım zamanın Başbakan yardımcısı Abdullah Gül'e verdim. ‘Bunun gereğini yap’ dedim." dediğini söyledi.
2 gün sonra bu rüşvetin muhatabı olan bakanın aradığını açıklayan Turhan Çömez, "Acil konuşmamız lazım beni neden şikayet ettin’ dedi. ‘Neden şikayet etmeyeceğim gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmışsın’ dedim. ‘Verdiğin mektubu Abdullah Gül bana ulaştırdı’ dedi. Şaşırdım rüşvet ihbarını Başbakan Yardımcısı iddiaların muhatabına ulaştırmış." dedi.

Bakanlığın rüşvet istediğini istediği tekrar çağırdığını kendisine Başbakan’a hitaben yaşadıklarını anlatan bir mektup yaz dediğini anlatan Çömez, şöyle devam etti:

Yolsuzlukla ilgili hiçbir işlemin yapılmadığını söyleyen Çömez, “Bu belgeler Ergenekon dosyasında karşıma çıktı. Bu belgeler, devleti ve hükümeti yıkmaya yönelik belge olarak karşıma çıktı” dedi.
"Yazdı. Aldım Başbakan’a götürdüm. Başbakanlık bir duvar hiç bir ilgi yok. O dönemlerde de Başbakan’ın mitinglerde verdiği bir beyanat var. ‘Yolsuzluğun damarına girdik’ diyor. İktidara da böyle geldi ya AKP. Fakat bu kadar net bir rüşvet iddiasını kendim ulaştırdım. Ama karşılaştığım manzara duvar."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı