Cübbeli Ahmet haddini aştı! Kader suistimalinde zirve yaptı!

Cübbeli Ahmet tetikçiliğe devam ediyor. Bu seferde yaşayan en saygın alimlerden, eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hocayı hedef aldı.

GÜNDEM 03.03.2023, 00:45
2
Cübbeli Ahmet haddini aştı! Kader suistimalinde zirve yaptı!
Hakkında kaset iddiaları olan, cezaevine girdiği bir dönemde FETÖ hakkında olumlu konuşmalarıyla gündem olan, tv tv gezip medya hocası diye anılan Cübbeli Ahmet, yaşayan en saygın alimlerimizden olan eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hocayı hedef aldı.
Prof. Dr. Mehmet Görmez hoca, İslam Düşünce Enstitüsü’nde sürdürdüğü çığır açıcı çalışmalarını deprem felaketi dolayısıyla hazırladığı ‘Depremin Manevi Yaralarını Sarmak 1’ ve ‘Depremin Manevi Yaralarını Sarmak 2’ sohbetleriyle sürdürmüştü.
milligazetecomtr olarak ilgili videoların birincisi ile ilgili detaylı bir haber yapmıştık:
Mehmet Görmez’den çarpıcı deprem konuşması! Önce bunu konuşalım 
Cübbeli Ahmet, Prof. Dr. Mehmet Görmez hocanın ‘Depremin Manevi Yaralarını Sarmak 1’ isimli videosundan önünü arkasını kırptığı bir bölümü alarak skandal iftiralara imza atarak haddini aştı.
Cübbeli, Görmez hocanın sohbetinin önü arkası kırpılmış bölümünden aldığı “Depremzedelerin gönlü naz makâmındadır. Onlar Allâh'a karşı kırık, devlete karşı öfkeli” cümlesi üzerinden tüm Türkiye Müslümanlarının gönlünde taht kuran, eski Diyanet İşleri Başkanı, Prof. Dr. Mehmet Görmez hocaya, şirke düşmek ve vatana hıyanet iftirasında bulundu.
Tetikçilik yapan Cübbeli’nin tam ifadeleri şöyle:
“Mehmet Görmez’in: ‘Depremzedelerin gönlü naz makâmındadır. Onlar Allâh'a karşı kırık, devlete karşı öfkeli’ şeklindeki sözü, din bakımından şirk içerikli, devlet bakımından da vatana hıyânet sayılacak derecede ağır bir ifâdedir. Ayrıca vatansever hiçbir depremzedenin Yüce Rabbimiz hakkında kullanmadığı hatta aklından bile geçirmediği Allâh’a itiraz anlamına gelen bir iftirâyı depremzedelere yakıştırarak büyük bir cehâlete imzâ atmaktır.”
Kendi yorumladığı şekliyle ayet ve hadislerden delil getirerek, deprem afetinin, felakete iradesizlik yüzünden dönüşmediğini ve Allah’ın kaderi olduğunu, sorumlu aramanın, irade göstermesi gereken yetkili merci aramanın Allah’ın kaderine rızasızlık olduğunu şu cümlelerle öne sürdü:
“Kulun Rabbine dargın olması haddi değildir. Kula yakışan ancak ‘Biz Allâh'ın mülküyüz ve ancak ona dönücü kimseleriz’ (el-Bakara Sûresi:156) âyet-i kerîmesinde buyrulduğu üzere; sabır, rızâ ve teslimiyet göstermesidir. Nitekim bir hadîs-i kudsîde: ‘Her kim Benim kazâma (ve kaderime) rızâ göstermezse, belâma da sabretmezse artık o kişi Benim semâmın altından çıksın ve (kendisine) Benden başka bir Rab arasın.’ (et-Taberânî, el-Mu‘cemü’l-kebîr, rakam:807, 22/320) buyrulmuştur ki böylece kazâya rızâsızlığın Allâh-u Te‘âlâ’yı ne kadar gazaplandıracağı daha iyi anlaşılıyor. Rızâsızlık böyle olursa ya bir de Allâh’a dargınlık hâlinin ne büyük bir kâfirlik olduğu daha iyi düşünülmelidir.”
Cübbeli, Prof. Dr. Mehmet Görmez hocayı Allah’a şirk ve devlete hıyanetle suçlaması yetmezmiş gibi tüm İlahiyat camiasını zan altına sokan şu skandal cümleleri kurdu:
“Yıllarca bu memleketin Diyânet reisliğini yapmış bir adam bu lafı konuşuyorsa bu İlâhiyatçıların îtikād bakımından ne denli bozuk olduğunu anlamanız için bu delil yeterlidir sanırım.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı