Cumhur İttifakı'nda 'seçim barajı' krizi büyüyor! Destici rest çekti

Cumhur İttifakı'nda AK Parti ve MHP'nin görüşmeleriyle kabul edilen yüzde 7'lik seçim barajı kararına ittifak içinde olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den tepki geldi.

SİYASET 08.09.2021, 18:15
10
Cumhur İttifakı'nda 'seçim barajı' krizi büyüyor! Destici rest çekti
Cumhur İttifakı'nın partileri AK Parti ve MHP arasındaki görüşmelerin ardından seçim barajı yüzde 7'ye çekildi. İttifakın bir diğer partisi BBP'den ise seçim barajına itiraz geldi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne eleştirilerde bulunarak seçim barajının anlamsız olduğunu söyledi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yüzde 7'lik seçim barajına tepki gösterdi. Barajın sıfırlanması gerektiğini belirten Destici, "Hiçbir şekilde baraj olmamalıdır. Onun için seçim barajı sıfırlanmalıdır. Seçim kanunlarının merkezinde demokrasi olmalıdır." dedi.
Mustafa Destici, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yasama ve yürütmenin kesin çizgilerle birbirinden ayrılması, seçim ittifaklarının yasal hale gelmesi nedeniyle seçim barajı kavramının anlamsız olduğunu dile getirdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP hakkında açılan kapatma davasına değinerek, "CHP'yi anlıyoruz. İYİ Parti'ye ne oluyor? Hiç siz İYİ Parti Genel Başkanı'nın ya da üst düzey yöneticilerin ağzından HDP'nin PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu, PKK tarafından kurulduğunu ve bunun için de kapatılması gerektiğini duydunuz mu? Halbuki bize göre bu bir vatan borcudur. Mehmetçik nasıl o dağlarda terörle mücadele ediyor ve şehit oluyorsa biz de siyasi zeminde bu mücadelemizi yapacağız. Eğer PKK bir siyasi parti kurmuşsa bunun kapatılması için hepimiz ortak bir duruş sergileyeceğiz, bu anlamda Anayasa Mahkemesi'nin de elini güçlendireceğiz" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı