Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP TMO'nun kapısını çaldı: Şikâyetçi oldu

Ekonomik kriz Cumhur İttifakı'nı da vurdu. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP TMO'nun kapısını çaldı. MHP Grup Başkanvekili Akçay, üzümdeki fiyat dalgalanmalarından şikayetçi oldu.

EKONOMİ 12.08.2022, 07:40
3
Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP TMO'nun kapısını çaldı: Şikâyetçi oldu
Buğday, fındık gibi tarım ürünlerinin alım fiyatlarını muhalefet partileri bugüne kadar yeterli bulmazken, bu kez Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kapısını, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP çaldı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret ederek, “üzümdeki fiyat dalgalanmalarından” şikâyetçi oldu. Akçay, her iki bakandan da “üzümle müdahale kurumu kurulmasını ve üzümdeki fiyat dalgalanmalarının önlenmesini” istedi.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Akçay, ziyaretinde, Türkiye’nin çekirdeksiz kuru üzüm üretimi ve ihracatında dünyada ilk sırada yer aldığını, üretilen çekirdeksiz kuru üzümün yaklaşık yüzde 85’inin ihraç edildiğini belirtti. Akçay, ziyaretlerinde, Manisalı üzüm üreticilerinin, TMO’nun Manisa’da yeterli sayıda üzüm alımı ofisi açılmasına ilişkin talebini de ilettiğini aktardı.
Rekolte hesap ve tahmininin, tarım il müdürlükleri, çiftçiler, ziraat odaları, Bağcılık Araştırma Enstitüsü, TMO, TARİŞ, ticaret borsaları ve ihracatçılardan oluşacak bir komisyon tarafından belirlenmesini öneren Akçay, oluşturulacak komisyonun üyeleri arasından “üzüm müdahale kurumu” kurularak, fiyat dalgalanmalarının önlenmesini talep etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı