Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Saraylarda gözüm yok!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Nevşehir’de vatandaşlara seslendi.

SİYASET 26.04.2023, 21:00
5
Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Saraylarda gözüm yok!
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Nevşehir'de düzenlenen bir etkinlikte konuştu.
Kılıçdaroğlu, çiftçilere ücretsiz elektrik veren güneş santrallerinin Denizli'nin Bozkurt ilçesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulduğunu söyledi ve benzer uygulamaların Türkiye genelinde de yapılacağını belirtti.
Şanlıurfa'da çiftçilerin elektrik fiyatlarından şikayet ettiğini ve faturaları ödeyemediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, "Şanlıurfa Belediye Başkanlığı'nı bize verin, en geç iki yıl içinde elektriği bedava vereceğiz" dediğini ve bunu gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Kılıçdaroğlu, kullanılmayan arazilerde güneş panelleri kurulacağını ve bunun neden yapılmadığı sorusuna ise "Petrol, doğal gaz ve kömür lobilerine teslim olmuşlar. Onlar yandaşlar için çalışırlar, ben ise vatandaşlar için çalışırım" yanıtını verdi.
Ayrıca Kılıçdaroğlu, saraylarda oturmaktan rahatsız olduğunu söyleyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankaya Köşkü'nü örnek gösterdi ve Mansur Başkan ile birlikte Çankaya'ya yürümeyi planladıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Çankaya'nın milletin onuru ve gururu olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu konuşmasında "Benim saraylarda gözüm yok. Ben rahatsız olurum zaten saraylarda oturmaktan. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir köşkü vardır. Çankaya Köşkü. Mansur Başkan söyledi: Hep beraber Çankaya’ya yürüyeceğiz. O Çankaya, milletin onurudur; gururudur." ifadelerini de kullandı 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı