Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ittifakı doğruladı: Birinci hedef...

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 5 partinin oluşturduğu ittifakı doğrulayarak "Hedef, milliyetçileri bir araya getirmek ve sıyrılma şansı varsa ikinci tura kalmak" dedi.

GÜNDEM 19.09.2022, 08:35 19.09.2022, 11:22
2
Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ittifakı doğruladı: Birinci hedef...

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a Türkiye’m, Ülkem, Turan, Yeni Yol ile Vatan ve Özgürlük partilerinin oluşturduğu Türkiye İttifakı Partisi’nin kendisini desteklediğini söyledi.
Kendisinin hakemliğinde bu partilerin yan yana geldiğini ifade eden Oğan, Saymaz'a "Kampanyada yüzde 20'lik kararsız kitleyi hedeflediklerini ve bu kitlenin Atatürkçü, milliyetçi ve ulusalcı olduğunu" söyledi.
"İkinci turda HDP kime destek verirse o kazanacak. HDP kilit parti konumuna geliyor." diyen Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, şöyle devam etti:
"Biz bağımsız bir Türk milliyetçisi aday çıkarsak, yüzde 20’lik kararsızların yarısı bu adaya verse ikinci turda kimse HDP’nin kapısını çalamaz. Türk milliyetçileriyle pazarlık yapar. HDP’nin kilit konumu ortadan kalkar.
Tayyip Bey ile Kemal Bey ciddi kavgaya tutuşacak. İnsanlar yorulmuş. Genç, dinamik ve yeni bir yüzün Macron gibi aradan sıyrılma ihtimali var. Birinci hedef, HDP’yi kilit parti olmaktan çıkarmak, milliyetçileri bir araya getirmek ve sıyrılma şansı varsa ikinci tura kalmak"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı