Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 yıl sonra makas değişikliğine gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 11 yıl boyunca sürdürdüğü saldırmacı Suriye politikasını gözden geçirirken gazeteci Mustafa Balbay bu tutumun devam etmesi konusunda uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 16.08.2022, 22:50
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 yıl sonra makas değişikliğine gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP yöneticileri Suriye politikasını değiştirmek üzere. Bu durumu analiz eden gazeteci Mustafa Balbay “Mademki 11 yılın ardında makas değişikliği kararı alındı, bundan dönülmemeli.” Diye yazdı.
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay bugünkü “Suriye’de sil baştan...” başlıklı yazısında bir okurunun Suriye konusunda hissettiklerini aktardı. iktidarın son gelişmelerle birlikte Şam’la diyaloğa doğru gittiğini söyleyen gazete okuru, AKP hükümetine “Sonunda bizim dediğimize geldiniz” gibi sözler söylenilmemesi gerektiğini söyledi. 
Mustafa Balbay da gazete okurunun  bu ricasından yola çıkarak Suriye konusunda hükümete uyarılarda bulundu. Balbay AKP’nin Suriye konusundaki son uzlaşmacı tutumunun öneminde değinerek AKP’yi “Mademki 11 yılın ardında makas değişikliği kararı alındı, bundan dönülmemeli.  Osmanlı İmparatorluğu’nun geleceğine kafa yoranlar İstanbul’un güvenliğinin Saraybosna’dan başladığını değerlendirirlerdi. O nedenle Saraybosna elden çıkınca “Başkenti değiştirmeli mi” tartışması yapmışlardı. Bugün için Türkiye’nin güvenliği şöyle özetlenebilir: Türkiye’nin güvenliği komşularıyla barıştan başlar!” sözleriyle uyardı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı