CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor. Gündemde KYK borç faizleri de bulunuyor.

GÜNDEM 18.07.2022, 17:25 18.07.2022, 18:06
6
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü. Toplantı sonrası Erdoğan kameralar karşısında açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:"Bayram tatili sonrası ruhen ve bedenen dinlenmiş olarak evlerine dönen vatandaşlarımızdan daha çok çalışmasını daha çok gayret göstermesini bekliyorum. Birliğimize sıkı sıkıya sarılarak inşallah ülkemizi hak ettiği seviyeye getireceğiz.


İSVEÇ VE FİNLANDİYA AÇIKLAMASI

27 Haziran'da ülkemizi temsil etmek üzere NATO Toplantısı'na katıldık. NATO'nun genişleme politikasının ülkemizin hassasiyetleri noktasında olması konusunu gayet açık bir şekilde dile getirdik. İsveç ve Finlandiya'nın şartlarımızı yerine getirecek adımı atmamaları halinde, süreci donduracağımızı hatırlatmak isterim. İsveç'in iyi bir görüntü vermediğini görüyoruz. Türkiye olarak duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir.


Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkaracak projelerimizi planlıyor ve insanlığın hizmetine sunuyoruz."

* Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı 8,5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordunuz?

* İsveç ve Finlandiya gerekli adımları atmazsa süreci donduracağız.

* Ülkemiz bir süredir istisnai dönemden geçiyor, bu istisna Gezi olayları, çukur eylemleri, darbe girişimi, terör koridoru, ekonomik kriz tehdidi ile tezahür etmiştir.

* Yılbaşında ve temmuzdaki düzenlemelerle insanımızı enflasyona ezdirmeme sözünü yerine getirdik. Yıl sonunda sabit gelirlilerin durumlarını gözden geçireceğiz.

* KYK geri ödemelerindeki faizler silindi. Sadece ana para geri ödenecek.

* Doktor adayı öğrencilerin maaşlarını arttırma kararı aldık. Son sınıf öğrencilerine artık asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı