Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide çarklar dönüyor, yükseliş sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Ankara'da temel atma töreninde konuştu. Erdoğan, “Ekonomide çarklar dönmeye devam ediyor.” dedi.

GÜNDEM 19.10.2022, 17:30 19.10.2022, 19:17
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide çarklar dönüyor, yükseliş sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bugün Ankara’da düzenlenen Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, “Muhtarlarımızı aşağılayanlar, ‘Göbeğini kaşıyan adam’ dedikleri insanımızı da senelerce yokluğa, yoksulluğa ve yasaklara mahkum ettiler. 2002’den itibaren, millet iradesini her alanda güçlendirme hamlelerimizle demokrasinin adeta siz uç beyleri olan muhtarlarımızı da biz ihmal etmedik.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide çarklar dönmeye devam ediyor. İhracatımız her ay rekor kırarak yükselişini sürdürüyor. İstihdamda, 31 milyon ile tarihimizin en iyi seviyesindeyiz. Tarımda bu sene verimli ve bereketli bir sezon geçiriyoruz. Turizmde salgının kayıplarını telafi etmenin ötesine geçtik.” diye konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
“Bizden önce devletin de siyasetin de kapıları maalesef muhtarlarımıza kapalı durumdaydı. Muhtarlarımız, çoğu zaman dertlerini anlatacak muhatap bulamaz, bulsa da köyüne ve mahallesine çözümle dönemezdi. Birileri her türlü imkandan faydalanırken, birileri özgürlüklerini sonuna kadar kullanırken milletimizin kahir ekseriyeti dışlanmış, horlanmıştı. Muhtarlarımızı aşağılayanlar, ‘Göbeğini kaşıyan adam’ dedikleri insanımızı da senelerce yokluğa, yoksulluğa ve yasaklara mahkum ettiler. 2002’den itibaren, millet iradesini her alanda güçlendirme hamlelerimizle demokrasinin adeta siz uç beyleri olan muhtarlarımızı da biz ihmal etmedik.
Ekonomide çarklar dönmeye devam ediyor. İhracatımız her ay rekor kırarak yükselişini sürdürüyor. İstihdamda, 31 milyon ile tarihimizin en iyi seviyesindeyiz. Tarımda bu sene verimli ve bereketli bir sezon geçiriyoruz. Turizmde salgının kayıplarını telafi etmenin ötesine geçtik. Otellerimizin doluluk oranları, şu aylarda bile yaz mevsimini aratmıyor.
Ücretlerdeki artışlar da tarımda açıkladığımız yüksek alım fiyatlarına, sosyal destek paketlerimize varıncaya kadar her alanda vatandaşlarımıza sahip çıkıyor, yüklerini hafifletmeye çalışıyoruz. Bundan sonra devletimizin imkanlarını milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz.”
Erdoğan, konuşmasının ardından canlı bağlantıyla 100 muhtar hizmet binasının temelini attı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı