Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hep beraber yeni döneme giriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizm sektörüne KDV desteğinin bir ay daha uzatılması konusunu Kabine Toplantısı'nda görüşeceklerini söyledi.

GÜNDEM 19.06.2021, 17:05 19.06.2021, 20:32
18
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hep beraber yeni döneme giriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Kemer'de NG Phaselis Bay Oteli'nin açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Erdoğan, turizm sektörüne haziran sonunda bitecek olan KDV desteğiyle ilgili, "Mehmet bey '1 ay daha uzatalım' diyor. Pazartesi günü kabine toplantımızda bunu masaya yatırırız. Ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi ayrıca veririz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendisi de sektörün içinde olan Kültür ve Turizm Bakanı'mız yurt içinde ve dışında adımları attı. Gidilmedik ülke bırakmadı. Almanya, İngiltere, Rusya. Bütün bunlarla koşuşturmayı yaptı. Sonunda bu ülkelerden müjdeler gelmeye başladı" diye konuştu. 
Aşılama programında gelinen noktaya da değinen Erdoğan, "Artık inşallah hep beraber yeni bir döneme giriyoruz." ifadesini kullandı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü.
"Seyahat kısıtlamaları listelerinden çıkmaya başladık. Fransa'dan sonra Rusya'nın kararını memnuniyetle karşılıyoruz. NATO'da Macron'la yaptığımız görüşmenin meyvesini aldık. Fransa da olumlu adımları attı. Böylece turizmcilerimiz 2021 sezonunun 2'nci yarısını değerlendirebilecek. 16 milyon misafiri geçen yıl ağırlamıştık. Bu yıl çok daha büyük rakamlara ulaşacağız. Yatırımcılarımıza yeni döneme hazırlanmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye'de tatil yapan turist ülkemizden kolay kolay vazgeçemiyor. Hem ülkemizi tercih edenler hem de Türkiye kazanıyor.
Turizm sektörünü desteklemeyi sürdürdüklerini kaydeden Erdoğan, "Her ne kadar birileri eleştiri konusu haline getirse de biz milletimiz için en doğrusunu yapmaya kararlıyız. KDV desteğini de Mehmet bey sıkıştırdı. Haziran sonuna kadar uzattık. Mehmet bey '1 ay daha uzatalım' diyor. Pazartesi günü kabine toplantımızda bunu masaya yatırırız. Ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi ayrıca veririz." diye konuştu.
Salgının geride kalmasıyla Türkiye'nin hedeflerine ulaşacağını kaydeden Erdoğan, "Yatırımcılarımızın morallerinin yerinde olduğunu görüyorum. Sektöre biz de devlet olarak her türlü kolaylığı göstermeye devam edeceğiz. Derdi ülke-millet olmayanlar bunu anlayamaz. Türkiye'yi büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu otel bunlardan bir tanesi. 15 Temmuz darbe girişimi yapılmış onlar buna aldırış etmeden yatırımlarına devam ettiler. İnanmak bu. Allah sağlıklı ömür verdiği sürece ülkemizin hizmetinde olacağız. Sağlık, savunma, gıda, tekstilde dünya markası olana kadar durmayacağız. Devamlı genişlettiğimiz destinasyonlarımızla hedeflerimize yaklaşıyoruz. Bu kalkınma mücadelesinde turizm sektörünün katkıları için şükranlarımı sunuyorum." dedi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı