Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! ABD'li firma göbek attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan şeker kotalarına yönelik yönetmelik ile ilgili ekonomist Murat Muratoğlu, ABD'li firmanın göbek attığını belirtti.

EKONOMİ 07.06.2021, 10:50
10
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! ABD'li firma göbek attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile şeker kotalarına yönelik yönetmelikte değişikliğe gidildi. Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Resmi Gazete kararı ile yapılan değişiklik sonrası Nişasta Bazlı Şeker'de (NBŞ) dünyanın bir numaralı devi olan ABD'li Cargill firmasının göbek attığını belirtti.
Muratoğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un "Beni öldürürler" deyip şeker bazlı nişasta lobisinden korktuğunu dile getirdiği açıklamasını köşesine taşıyarak şöyle devam etti:

Zararı sigaradan daha fazla olan NBŞ'nin birçok Avrupa ülkesinde yasak olduğunu belirten Muratoğlu, "Bu zehrin ülkeye girişini, yayılmasını sağlayanlar kim? Ya nişasta bazlı şeker üretiminde dünya lideri Cargill ile ahbap çavuş ilişkisini sürdürenler?" diye sorarak şöyle cevap verdi:
"Yine bildiniz işte iktidar sahipleri... Yıllardır koalisyon kurmuşlar edi-büdü gibi beraberler."
Murat Muratoğlu'nun yazısının devamı şu şekilde:

"Hey nişastacılar buraya bakın! Yiğit'i bırakın beni alın. Açıklıyorum, Türkiye'de üreten beş şirket var. Cargill, Amylum, Tat nişasta, Pendik Nişasta, Sunar Mısır... Beni öldürün, dokunmayın yiğidime..."
"Neden şeker yerine nişasta bazlı şurup gibi şey kullanılıyor? Nedeni basit, şurup gibi şey, şekerin 250'de 1 fiyatına mal oluyor. inanılmaz bir kâr marjı var. Haliyle para bütün kapıları açıyor. Acaba kim bu lobinin arkasında duruyor?
Niçin şeker fabrikaları üç kuruşa satıldıktan sonra çoğu kapandı veya kapasite düşürdü sanıyorsunuz! Ölmeniz kimsenin umurunda değil de ondan!"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı