Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik açıklamalar! Taliban'la da görüşürüz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerekirse Taliban'la da görüşmeler yapabiliriz, ortada bir vaka, gerçek var ve bu konuyla ilgili kapı çalındığında kapımızı açar görüşmelerimizi yaparız" dedi.

GÜNDEM 20.08.2021, 14:35
17
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik açıklamalar! Taliban'la da görüşürüz
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Afganistan'daki gelişmelere değinen Erdoğan, "Birçok ülkeyle görüşmelerimiz var. Gerekirse Taliban'la da görüşmeler yapabiliriz, ortada bir vaka, gerçek var ve bu konuyla ilgili kapı çalındığında kapımızı açar görüşmelerimizi yaparız" dedi. Gizli göçmen anlaşması iddiasına da değinen Erdoğan, "ABD Elçiliği yalanladı ama muhalefet halen dillendiriyor." ifadelerini kullandı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;
"Afganistan şu anda ciddi manada adeta kendi başına bırakılmış ve Taliban'ın burada takınacağı tavır belli olduğu halde Taliban ile çeşitli görüşmeler olmuş. Başta Batı dünyası olmak üzere gerek İslam dünyası, özellikle buraya gerekli olan ihtimamı da göstermemiştir.
Afganistan'a tüm imkanlarımızla gerek altyapı gerek üstyapı noktasında gereken gayreti gösterdik, halen de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok ülkeyle de görüşmelerimiz var. Gerekirse Taliban'la da görüşmeler yapabiliriz, ortada bir vaka, gerçek var ve bu konuyla ilgili kapı çalındığında kapımızı açar görüşmelerimizi yaparız.
Öte yandan bize sığınanlara kapımızı düzenli olarak açtık. Türkiye'nin ana muhalefeti hep şunu söyledi. Afganistan'dan 1 buçuk milyon göç olduğunu söylediler ancak 300 bin kişi var. Muhalefetin dediği kadar bir rakam yok.
(Gizli göçmen anlaşması iddiası) ABD Elçiliği yalanladı ama muhalefet halen dillendiriyor. "

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı