Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete yüklendi: Ortaklarına bakın not verin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutları teslim töreninde, Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yüklendi. Erdoğan, "Bay Kemal'in, CHP'nin ortaklarına bakın notunuzu öyle verin." dedi.

GÜNDEM 26.11.2021, 16:10
13
Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete yüklendi: Ortaklarına bakın not verin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Deprem Konutları Teslim Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Türkiye, dünyanın en hızlı, en etkin, en pratik deprem müdahale sistemine sahiptir. Avrupa ve ABD başta olmak üzere pek çok yerde yaşanan afetlerin ardından aylarca kendilerine uzanacak yardım elini bekleyen insanlar olduğunu biliyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden yapılan İzmir Alsancak Stadı'nın adının Mustafa Denizli olduğunu da açıkladı.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Hamdolsun ülkemiz dünyanın en hızlı, en etkin, en pratik afet müdahale sistemine sahiptir. Biz dakikalar içinde yardım, günler içinde enkaz kaldırma çalışmalarını başlatabiliyoruz.
Hiç kimseyi aç bırakmadık, açıkta bırakmadık. Sahipsiz, çaresiz bırakmadık. Daha önce nasıl Elazığ ve Malatya'da 1 yıl gibi kısa sürede daha iyisini yaptıysak, İzmir'de de aynısını yaptık. İzmir depreminin ardından Bayraklı'da 1391 konut, 392 dükkan için harekete geçtik. İzmir depreminin 5071 konut, 354 konut yapma kararı aldık. Bugün sözümüzü tutuyor, ilk etap evleri ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz. Bizler AK Parti'yiz. Bizler söz verir, sözümüzü tutarız. 
Bu bölgedeki inşaatlardan kalan 741 konut ve dükkanı da yakın zamanda hak sahiplerine teslim edeceğiz. Son kabine toplantımızın ardından İzmir'de yaptığımız deprem konutlarının ödemeleri ve vade durumlarını kamuoyu ile paylaşmıştık. 2+1 konutların aylık taksitleri 750 liradan, 3+1'lerin taksitleri ise 1020 TL'den başlayacak. Kiradan bile daha düşük bedel ödeyerek vatandaşlarımız evlerine kavuşacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızı, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Depremin ardından felaketin yaralarını sarmakla kalmadık, kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızlandırdık. Riskli yapı olarak belirlediğimiz 20 bin binayı yıkmış dönüşümü zaten başlatmıştık. Rıza ve yerindelik esası ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2023 projelerimiz arasında Bergama ve Bayraklı'ya 2 millet bahçesi kazandırma sözümüz var. Depreme hazırlık için gerçekten çok önemli adımlar atıyoruz. Son 20 yılda 80 bin insanımızı depremlerde kaybettik. Depremlerin çok büyük kısmı bilindik fay hatları üzerinde meydana geliyor. Deprem değil bina öldürür. 81 ilimizin tamamında riskli binaları belirliyor, dönüşüme tabi tutuyoruz. 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. 330 bin dönüşüm projesinin inşası sürüyor. Planlı kentleşme ve konut üretim seferberliği ile ülkemize kazandırdığımız konutlar en önemli gücümüzdür. Vatandaşlarımıza sadece ev yapmıyoruz, depreme dayanıklı konutlara kavuşturuyoruz. Son 2 yılda 38 bin 600 konutun yapım çalışmalarını başlattık.Afetin ne zaman olacağını bilemediğimiz için vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyorum: Riskli yapılarınızı dönüşüme tabi tutun. Sizlere buradan bir müjde de vermek istiyorum. Alsancak'taki yeni stadımızı da inşallah bugün açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirledik. Bu tesisin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.
İzmir-Ankara YHT hattının ilk etabını 2023 yılında hizmete sunacağız.
Kılıçdaroğlu, İzmir'in derdine derman olacak bir talimat vermiş midir? Belediyelerin sorumluluğunda olan ve yapmadıkları şeylerin suçlarını hükümete atmaktan başka yaptıkları bir şey var mı? Verilen sözlerinin kaçını tuttular? Verilen vaatlerin sıfıra yakınını tuttuklarını göreceksiniz. İzmir adına duyduğum samimi üzüntüyü sizlerle paylaşıyorum. İzmir'e icraat yapmadan ideolojik saplantılarını giydirmeye çalıştıklarını sizlerin de artık görmeye başladığını düşünüyorum. 2023 ve 2053'e bizleri taşıyacak bir vizyon koymaları mümkün değil? Bunlardan İzmir'e hayır gelmez! İzmir körfezinin kirliliğini görüyorsunuz dimi? Kimin görevi bu? Belediyenin görevi...
Biz hizmet götürürken ayrımcılık yapmıyoruz. İçme suyundan, yol, köprü, metro gibi yerel yönetimlerin sorumluluğundaki işleri merkezi yönetim bütçesi ve bakanlıklarımız ile yürüttük. Bizim ilkemiz insanı yaşat ki, devlet yaşasın şiarıdır. Bay Kemal ve CHP'nin ortaklarına bakın notunu verin. Önünüze koyacak bir hizmeti ve eseri olmayanlara hak ettikleri cevabı vermeye hazır mısınız? Ben hazır olduğunuzu düşünüyorum. İzmir'in diğer sorunlarını da sorumluluklarını yerine getirmeyenlere rağmen birer birer çözeceğiz.
İzmir'de kütüphane olmadığını öğrendim. İzmir'deki eski tekel fabrikasını içinde kütüphane de olan bir kültür merkezine dönüştürmeyi planlıyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı