Cumhurbaşkanı Erdoğan yine dediğini unutuverdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da ağırladığı İtalya Başbakanı Mario Draghi hakkında bir yıl önce dediklerini unutuverdi.

DÜNYA 07.07.2022, 11:50
1
Cumhurbaşkanı Erdoğan yine dediğini unutuverdi!
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce dış politikada  BAE ve Suudi Arabistan yönetimleri hakkında söylediği ağır sözleri unutarak ilişkileri sıkılaştırma kararı almıştı. Erdoğan yine Ankara'da ağırladığı İtalya Başbakanı Mario Draghi hakkında söylediklerini unutuverdi.
İtalya Başbakanı Draghi, Erdoğan hakkında "Diktatör" açıklamasında bulunmuştu.
Erdoğan ise Mario Draghi'ye, şöyle cevap vermişti:
Yaşanan bu gelişmelerin ardından 1 yıl sonra İtalya Başbakanı iki gün önce Ankara'ya geldi ve Draghi'nin bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik ederken Erdoğan'da Draghi'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.
Erdoğan ve Draghi baş başa yaptığı görüşme sonrası Hükümetler Arası Zirve Oturumu yapılmıştı. Erdoğan ortak basın toplantısında "Bugün stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz, dostumuz İtalya ile 3'üncü Hükümetlerarası Zirve Toplantımızı icra ettik" açıklamasında bulunarak 14 yıl önceski yapılan toplantıya atıfta bulunmuştu.
Öte yandan Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi onuruna resmi akşam yemeği de verdi.
"İtalya başbakanının yapmış olduğu açıklama tam bir densizliktir, tam bir terbiyesizliktir. Zaten sen atanarak oraya gelmiş birisin, seçimle gelmiş birisi değilsin.
Tayyip Erdoğan’a bir defa böyle bir ifadeyi kullanabilmen için her şeyden önce senin tarihinden haberinin olması lazım. Ama gördük ki senin haberin yok. Biz milletimizden aldığımız güçle, milletimizin bize vermiş olduğu o irade teslimiyetiyle milletimize hizmette yolumuza devam edeceğiz. Onun için de İtalya Başbakanı’nın bu ifadeleri kullanması kullanmaması, bunları hiç kafanıza takmayın, biz işimize bakalım." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı