Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir külliye açıklaması daha

'KKTC'ye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi müjdesi' tartışılmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dün külliye açıklaması daha geldi.

GÜNDEM 21.07.2021, 01:20
42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir külliye açıklaması daha
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün ziyaretler için gittiği KKTC'de "müjde" adını vererek, "KKTC'nin cumhurbaşkanlığının ne doğru dürüst cumhurbaşkanlığı binası var ne de parlamento binası var. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanlığı'nın Külliyesi ile ilgili proje çalışmaları bitti ve inşaasına yakında başlıyoruz" demişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 'külliye' müjdesi beraberinde tartışmaları ve tepkileri getirmişti.  Erdoğan, KKTC Meclisi'nde sarf ettiği sözler sonrası külliyeye ilişkin dün yeni bir açıklama yaptı.
Lefkoşa'daki Büyük Han'da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi de inşallah yapacağımız külliyeyi de Beşparmak Dağları'na sırtımızı dayayarak, böyle bir yerde yapmayı planladık Sayın Cumhurbaşkanı ile beraber" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Erdoğan, "Kıbrıs denilince aklınıza ilk ne geliyor? Fetihler mi hellim mi?" sorusuna şu cevabı verdi:
"Hellim peyniri gelmiyor dersek ayıp olur. Şu anda malum Kıbrıs'ın en güçlü kalemlerinden bir tanesi hellim peyniri. Tabii bizim aklımıza 74 geliyor. Çünkü 1974, o mücadele de o savaş da çocukluğumuzun en hareketli çağlarıydı ve buralardaki zafere giden o yolda Doktor Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, öbür tarafta Başbakan merhum Ecevit, Başbakan Yardımcısı Erbakan ve bunlarla birlikte milletimizin verdiği mücadele unutulur gibi değildi. Verilen bu mücadele neticesinde de hamdolsun, bu zalim diyeceğim artık, Yunanların elinden kurtarılmış oldu."
"Bu mücadele ile birlikte adeta dünyada bize karşı Haçlı Seferi zihniyetini yeniden ortaya koymak isteyenlere Türkler olarak büyük bir ders vermiş olduk. O günden aklımda kalan en önemli başlık nedir diye sorarsanız onu da söyleyeyim. Beşparmak Dağları'dır. Şimdi de inşallah yapacağımız külliyeyi de Beşparmak Dağları'na sırtımızı dayayarak, böyle bir yerde yapmayı planladık Sayın Cumhurbaşkanı ile beraber."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı