Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'da kritik mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balkan turunun ikinci durağı olan Sırbistan'da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile biraraya geldi. İkili görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 07.09.2022, 14:50
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'da kritik mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turunun ikinci durağı olan Sırbistan'da mevkidaşı Aleksandar Vucic ile biraraya geldi. İki ülke milli marşları okunurken 7 pare top atışı yapıldı. Tören kıtasını selamlayan Erdoğan ve Vucic, tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. İki lider daha sonra heyetlerini takdim etti.
İki lider, görüşmelerin ardından ortak basın açıklamasında bulundu.
Vucic'in açıklamaları şöyle:
Türkiye'den SİHA alımı için gelecek yıl adım atacağız.
Sanayi anlamında ve ticaret anlamında odalarımız işbilrliği gerçekleştirmekte... Bizler yeniden Soırbistan'a gelen Türklerin ve Sırbistan'dan Türkiye'ye giden Sırpların artmasını istiyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
Görüşmelerimizde önümüzdeki dönemde atacağımız adımları değerlendirdik. Bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde buluştuk. Kimlikle seyahat konusunda az önce imzalanan protokol ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracaktır. İş adamlarımız karşılıklı olarak yapacakları seyahatleri çok daha hızlı şekilde gerçekleştirecektir.
Sırbistan, çipli kimlikle seyahatın mümkün hale geldiği 6. ülke haline gelecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı