Cumhurbaşkanı maaşı değişmeyecek! Düzenlemeden geri adım atıldı

Cumhurbaşkanı maaşına yönelik zam girişiminden geri adım atıldı. “Cumhurbaşkanı ödeneğinin yüzde 20,2 artırılmasına” ifadesi 2022 ek bütçe kanun teklifinden çıkarıldı.

GÜNDEM 29.06.2022, 10:25
2
Cumhurbaşkanı maaşı değişmeyecek! Düzenlemeden geri adım atıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da maaşına yönelik zam tartışmaları da beraberinde getirmişti. Dün akşam TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı maaşının 100 bin TL’den 140 bin liraya çıkmasını neden olacak “Cumhurbaşkanı ödeneğinin yüzde 20,2 artırılmasına” ifadesinin yer aldığı düzenleme 2022 ek bütçe kanun teklifinden çıkarıldı. Böylece Erdoğan’ın maaşına ikinci kez zam yapılmayacak.
AK Partili yöneticiler ise, Erdoğan’ın maaşına zam yapılması ile bu oranın emekli cumhurbaşkanı, emekli başbakan ve emekli milletvekillerine yansıtılacağını, düzenlemenin de bu nedenle yapıldığını savunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da maaşına yönelik gelen tepkilere geçtiğimiz Kabine toplantısının ardından cevap vermişti. Kameralar karşısına geçen Erdoğan, “Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden fırtına kopartarak ülkenin ve milletin menfaatine olan ek bütçeyi karalamak isteyenlere bir çift söz söylemek istiyorum. Özellikle Bay Kemal, yandaşı ve taifesine. Bizim sistemimizde Cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli milletvekilleri, eski cumhurbaşkanları, merhum cumhurbaşkanları hak sahiplerine yapılan ödemelerin göstergesidir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı iki maaştan biri olan emekli milletvekili maaşı Cumhurbaşkanlığı ödeneğine endekslidir. Maaşımızla ilgili tasarrufta bulunmamız mümkün olmuyordur. Muhalefet işi öylesine zıvanasından çıkardı ki, bu mihneti daha fazla taşımamız mümkün değil. Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum.” demişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı