Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Erken seçim gündemimizde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaş oranlarındaki zammı yüzde 30'a çıkardıklarını söyledi.

GÜNDEM 05.01.2023, 04:35 05.01.2023, 11:28
7
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Erken seçim gündemimizde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkardıklarını belirterek, önceki gün yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaş oranlarındaki zammı yüzde 30'a çıkardıklarını söyledi. Başörtüsüyle ilgili referandumdan çekinmeyeceklerini aktaran Erdoğan, erken seçimlerin gündemlerinde olduğunu söyledi. İYİ Parti lideri Meral Akşener ise eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’le ilgili ailenin isteği doğrultusunda TBMM’ye araştırma önergesi vermeyeceklerini söyledi.

AK Parti ve İYİ Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) haftalık grup toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulunurken, önceki gün açıklanan memur ve emekli maaşlarında tekrar bir artış yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine değinerek, iktidara yüklendi.

Erdoğan, en düşük emekli maaşını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkardıklarını belirterek, işverenle ödenen asgari ücret desteğinin ise 400 liraya yükseltildiğini söyledi. Erdoğan, yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaş oranlarındaki zammın yüzde 30'a çıkarılmasıyla ilgili, "Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza yüzde 25 oranını daha da yukarı çıkaracak formüller bulma talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkânlar sağladık" ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan, yıl içerisinde zam oranlarının artırabileceğini aktardı.

Erdoğan, 2023 seçimlerinde "son kez destek istediği" ifadesini yenilerken, "Bu son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor. Ben bu seçimle ilgili söylüyorum. Bu seçime yönelik bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Start değil bu, finiş... Bunu başaracağız" diye konuştu. Erdoğan, "başörtüsüyle ilgili anayasa teklifi” için de referandumu işaret ederek, şunları kaydetti: “Bu teklif 400'ün altında ve 360'ın üzerinde bir oy sayısıyla Meclis'ten çıkarsa, anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor. Böyle bir tablo oluşması halinde milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz." Erdoğan, grup toplantısı sonrası kamuoyunda konuşulan seçim tarihlerine ilişkin soruya, "Kamuoyunda ne konuşuluyorsa hepsi bizim gündemimize gelir" yanıtını verdi.

Akşener, suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile yaptığı görüşmeyle ilgili, “Ayşe Ateş üzerinden ailenin bu konuyla ilgili Meclis'te soru önergesi, araştırma önergesi yapılmamasına dair bir talebi oldu. Bütün herkese duyurmakla mükellefim bunu" diye konuştu. Erdoğan’ın çevresinde asgari ücretli çalışan kimsenin olmadığını söyleyen Akşener, enflasyon sarmalı sürdükçe gelen ücret artışlarının refahı artıramayacağını dile getirerek, şunları kaydetti: “Eğer ki, milletimize bir faydanız dokunsun istiyorsanız; öncelikle enflasyonu düşürün! Ama şimdiden söyleyeyim: Ne Nebati Bakan’ın, ışıltılı gözleri ve boş sözlerine ne de Sayın Erdoğan'ın tarot fallarına bakarak, enflasyonu düşüremezsiniz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı