Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan KKTC’ye ziyaret

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, temaslarda bulunmak üzere geldiği KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Londra’da uğradığı sözlü saldırıya değindi.

SİYASET 31.03.2023, 17:50
3
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan KKTC’ye ziyaret
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geldi.
Fuat Oktay, Ercan Havalimanı’nda KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden dolayı KKTC’ye gelemediklerini ifade eden Oktay, “Kıbrıs’a gelen depremzedelerimize misafirperverlikten dolayı teşekkür etmek istedik. Aynı zamanda Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmelerimizi yapacağız. Londra’da Ersin Tatar talihsiz bir olay yaşadı. Rum ve Yunanlıların nasıl hazımsız olduklarının bir göstergesidir. Türkiye olarak Kıbrıs’ın sürekli, her daim, her şartta yanında olduğunu göstermek adına buradayız. Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdik. Türkiye’den selamlar getirdim. Bizim sadece iyi günlerimizde değil, kötü günlerimizde de bir ve beraberi dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha bütün dünyaya göstermiş olduk" ifadelerini kullandı.
Oktay, KKTC’deki programı çerçevesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Adıyaman’daki İsias Otel’de hayatını kaybeden KKTC’li öğrencilerin Gazimağusa Kabristanlığı’ndaki mezarlarını da ziyaret edecek. KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile görüşecek olan Fuat Oktay, 2023 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın imza törenine ve ardından düzenlenecek ortak basın toplantısına katılacak. Oktay, Gazimağusa’daki Polat Paşa Camii’nde iftar yapacak.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yarın görüşecek olan Fuat Oktay, Türkiye’den gelen depremzedeleri evlerinde misafir eden ailelere de ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ayrıca AK Parti KKTC Ülke Temsilciliği Teşkilatı üyeleriyle Lefkoşa’da buluşarak, Hala Sultan Camii’ndeki iftar programında KKTC’li vatandaşlarla bir araya gelecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı