Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına Akif Çağatay Kılıç atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na Akif Çağatay Kılıç atandı. Kılıç'a büyükelçilik unvanı verildi.

GÜNDEM 06.06.2023, 09:00 06.06.2023, 12:38
4
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına Akif Çağatay Kılıç atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan atama kararına göre, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine Akif Çağatay Kılıç atanmış ve kendisine Büyükelçilik unvanı verilmiştir.
Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereğince yapılan atama kararı, Resmi Gazete'de şu ifadelerle duyuruldu:
"Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereğince, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Akif Çağatay Kılıç atanmış ve kendisine Büyükelçilik unvanı verilmiştir."
1976 yılında Almanya'nın Siegen kentinde doğan Akif Çağatay Kılıç, ailesinin Türkiye'ye dönmesinin ardından İstanbul'da lise eğitimini tamamladı. Lisans eğitimini ise İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde aldı.
Kılıç, Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gördükten sonra Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketi'nde İngiltere'de 3 yıl süreyle görev aldı.
2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi'nde Danışman olarak çalışmaya başlayan Kılıç, Başbakanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi görevler üstlenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde kurmay ekibinde uzun yıllar görev yaptı.
Ayrıca, özel kalem müdür yardımcılığı görevini üstlendiği süre içinde, Erdoğan'ın yurt dışı gezilerinde tercümanlık görevini üstlendi.
Akif Çağatay Kılıç, 12 Haziran 2011 seçimleri sonucunda milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görevine başladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı