"Daire 16"dan mesaj var! Medyayı sallayan isyan!

Apartmanın önünde baktığı sokak köpeği belediyeye şikâyet edilince ‘Daire 16’dayım. İsmim Özay Kaya’ diye isyan eden Özay Kaya o anları anlattı...

AİLE 22.08.2021, 08:20
19
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan müzik öğretmeni Özay Kaya, apartmanın önünde mahalleli tarafından bakılan sokak köpeği belediyeye şikâyet edilince isyanını komşularına seslenerek dile getirdi.
Özay’ın kızı Ayça Kaya o anları cep telefonuyla kaydetti ve sosyal medyada paylaştı.

Özay Kaya o anlarda komşularına şöyle seslendi: “Sokağın ya da apartmanın değil herkesin köpeği bu. Tek biz yaşamıyoruz bu dünyada, hayvanlar da var. Şikâyet edenler apartmanın kapısını açık tutmasın. Hiç kimseye zararı olmayan köpeği kim belediyeye şikâyet ediyorsa uğraşacağım onunla. Kime zararı var bu köpeğin. Biraz insan olalım. Apartmanın içerisine giriyorsa kapıyı açık tutmayacaksın. Şu kadarcık yeri çok görmeyeceksiniz bu hayvana. Daire 16’dayım. Adım Özay Kaya.”

Video Twitter’da bir numaralı gündem oldu. Özay Kaya için binlerce destek mesajı atıldı. Daire 16 diye başlayan tweet’ler saatlerce gündemden düşmedi. Herkesin merak ettiği Özay Kaya ortaya çıktı.

Apartmanın aldığı bu yanlış karara tepkimi, bütün apartmana karşı sesimi duyurmak istedim. Hani bu yapılanın bütün sokak köpeklerini ilgilendirdiğini, her birimizin bir şekilde duyarlı olması gerektiğini vurgulamak için öyle bir yükseldim. Daha sonra sosyal medyada kızım paylaşmış ve bu şekilde gündem oldu. Belediyeden köpeği almak için gelen de olmadı. Sosyal medyada benim için ‘Çok istiyorsa evinde baksın’ yazanlar da olmuş. Ben zaten evimde 8 yıldır gözleri görmeyen bir köpek bakıyorum. İsmi de Boby. Sokaktaki tüm köpeklere de bakıyorum ama Köpük bizim için çok ayrı bir köpek. Ona sadece biz değil, mahalleli de bakıyor. Ben mahallenin köpeğini nasıl evime alıp bakayım.
Hürriyet'in haberine göre; Özay Kaya o anları şöyle anlattı: “Yaklaşık iki yıl önce karlı bir günde arka ayakları tutmazken Köpük’ü bulduk, durumuna çok üzüldük. İki ay boyunca her gün sütle, etle, battaniyelerin arasına sararak besledik. Karda kışta soğukta kalmasın diye ona bir tane kulübe aldık. İki aylık mücadelenin sonunda tekrar yürütmeyi başardık. Bizim böyle bir duygusal geçmişimiz var. Onu ölümden kurtardık. İki yıldır bizim apartmanın dışındaki, belediyeye ait olan alanda bir tane kulübede kalıyor. O orada yaşarken bir şekilde apartman yönetimi karar alıyor. ‘Köpeği burada istemiyoruz, barınağı arayacağız ve onu oradan alacağız’ diye konuşmuşlar. Bunun haberi geldi bana. Köpük bütün mahalleli tarafından benimsenen, ilgilenilen bir köpek. Mahallenin sembolü bir köpek. Böyle bir karar alınmasından dolayı, bir öfke anı, bir vicdan patlaması, bir duygu patlamasıyla o şekilde sesimi yükselttim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı