Davası ertelenen Ekrem İmamoğlu: Olmaması gereken dava, boş işler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki davada verilen erteleme kararını ziyaret ettiği İstanbul Erkek Lisesi çıkışında aldı. İmamoğlu, "Omaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar." dedi.

GÜNDEM 21.09.2022, 13:15
3
Davası ertelenen Ekrem İmamoğlu: Olmaması gereken dava, boş işler
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasında verilen 11 Kasım'a erteleme kararını ziyaret ettiği İstanbul Erkek Lisesi çıkışında aldı. İmamoğlu, “Ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Dolu iş burası işte çocuklar, gençler, gelecek, yaşam, hayat… Bunların üreteceği şeyler. Bizim onlara bir gelecek hazırlamamız. Boş işlerle uğraşmasınlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim. Şu gençlere bakın, esas gerçek burada.” dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin oy farkla kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında, YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme, tanık dinlenilmesi ve DVD çözümlemesinin yapılması için duruşmayı 11 Kasım 2022 tarihine erteledi.
Konuyla ilgili ilk açıklamasını, okulun merdivenlerinde, öğrencilerin arasında yapan İmamoğlu şunları söyledi:
BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMASINLAR“Olmaması gereken bir dava süreci yaşanıyor. Delillerin dinlenmesi, şahitlerin dinlenmesi süreçleriyle Kasım’a uzatılmış. Ama zaten ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Dolu iş burası işte çocuklar, gençler, gelecek, yaşam, hayat… Bunların üreteceği şeyler. Bizim onlara bir gelecek hazırlamamız. Mesele bu. Diğeri boş. Boş işlerle uğraşmasınlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim. Şu gençlere bakın, esas gerçek burada." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı