Davos Zirvesi 16-20 Ocak'ta gerçekleştirilecek

Her yıl hükümet, iş dünyası ve sivil toplum önderlerini bir araya getiren ve "Davos Zirvesi" olarak bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF), bu yıl 16-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

DÜNYA 26.12.2022, 11:20
5
Davos Zirvesi 16-20 Ocak'ta gerçekleştirilecek
Davos Zirvesi'nin bu yıl ana başlığı "Parçalanmış Bir Dünyada İşbirliği" olarak belirlendi. Zirvede, enerjiden, enflasyona, ticaretten, teknolojiye kadar bir çok konuda toplantılar gerçekleştirilecek. Birçok oturum, Forum'un web sitesinde, sosyal medya kanallarında ve dijital uygulaması TopLink'te halka açık olarak canlı yayınlanacak.
Zirvede toplantıların ana başlıkları "Mevcut Enerji ve Gıda Krizlerini Yeni Bir Enerji, İklim ve Doğa Sistemi Bağlamında Ele Alma", "Yeni Bir Yatırım, Ticaret ve Altyapı Sistemi Bağlamında Mevcut Yüksek Enflasyon, Düşük Büyüme, Yüksek Borç Ekonomisinin Ele Alınması", "Özel Sektör İnovasyonu ve Direnci için Öncü Teknolojilerden Yararlanmaya Yönelik Yeni Bir Sistem Bağlamında Mevcut Sektör Karşı Rüzgarlarının Ele Alınması", "Yeni Bir İş, Beceri ve Bakım Sistemi Bağlamında Mevcut Sosyal Güvenlik Açıklarının Ele Alınması" ve "Çok Kutuplu Bir Dünyada Yeni Bir Diyalog ve İşbirliği Sistemi Bağlamında Mevcut Jeopolitik Risklerin Ele Alınması" olacak.
Zirveye üst düzey hükümet ve bürokrasi yetkililerinin yanı sıra, bin kadar şirket temsilcisi, sivil toplum, emek, medya ve akademisyen olmak üzere toplam 2 bin 500'ün üzerinde kişinin katılması bekleniyor.
Davos Zirvesi, 1971'den bu yana her yıl Ocak ayında İsviçre'nin Davos kentinde düzenleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı