Davutoğlu 'Arınma vakti' dedi: Erdoğan ve Berat Albayrak çağrısı yaptı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu 'Arınma vakti' diyerek dikkat çeken çağrıda bulundu. Davutoğlu, "Benim, Erdoğan'ın, Binali Yıldırım'ın ve Berat Albayrak'ın mal varlıkları araştırılsın" dedi.

GÜNDEM 19.01.2023, 22:40
1
Davutoğlu 'Arınma vakti' dedi: Erdoğan ve Berat Albayrak çağrısı yaptı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Şehir Üniversitesi’yle ilgili kendisi hakkındaki iddialarına yanıt verdi.  'Arınma vakti' diyerek dikkat çeken çağrıda bulunan Davutoğlu, "Benim, Erdoğan'ın, Binali Yıldırım'ın ve Berat Albayrak'ın mal varlıkları araştırılsın" dedi.
Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Sayın Erdoğan diyeyim ben, nezaketi bırakmayayım. Bugün ‘Sayın Cumhurbaşkanı’ demeyeceğim, diyemiyorum. Sayın Erdoğan, dün konuşmasında üç temel argüman üstüne durdu. Bir; ‘Şehir Üniversitesi’ne yapılan arsa devri hukuksuz işlemlere dayanıyordu, Şehir Üniversitesi’nde birtakım hukuksuzluklar vardı, bu sebeple kapatıldı.’ İki; ‘Bahsi geçen İstanbul Şehir Üniversitesi başarısız bir üniversiteydi. Ortada bir başarı varsa koyun’ dedi. Üç; beni de şahsen yolsuzlukla itham etti.
Şimdi, açık ve net, bu konularda bugün detaylı bir açıklama yapmayacağız. Ben, girişte sadece bu üç argümana yönelik üç mesajı kamuoyuna bildirmek isterim. Biraz önce tekrar bütün dokümanları gözden geçirdik. Hepsi saygın hukukçu ve akademisyenler. Şehir Üniversitesi tarihinde hiçbir hukuksuz işlem olmamıştır. Herhangi bir hukuksuz işleme dayalı da herhangi bir dillendirilmiş bir istinat söz konusu olmamıştır. Aksine, Şehir Üniversitesi’nin kapatılması sürecinde çok sayıda hukuksuz işlem yapılmıştır. Buradan söylüyorum; bu hukuksuz işlemlerde dahil olan, imza atan, başta Sayın Erdoğan olmak üzere herkes, gelecekte hem hukuken hem de vicdanen hesap vereceklerdir.
Bir kez daha buradan kamuoyuna duyurmak istiyorum. Erdoğan’a yaptığım çağrıyı bir kez daha tekrar ediyorum. Madem ortada bir yolsuzluk iddiası var, 7 Aralık 2019 da yaptığı konuşmaya verdiğim cevabı tekrar ederek söylüyorum ve net bir çağrıda bulunuyorum. Yaşayan cumhurbaşkanı ve başbakanlar ve bütün bakanlar, -o açıklamamda sadece ilgili bakanlar demiştim, şimdi değiştiriyorum, bütün bakanlar. Çünkü ekonomiyle ilgisi olmayan İçişleri Bakanı ve farklı bakanlar; neler döndüğünü ve dönmekte olduğunu hepimiz biliyoruz- bütün bakanlarla ilgili araştırma ve soruşturma komisyonu kurulmalı. Erdoğan samimiyse bu komisyonu kursun, önce de benim mal varlığım araştırılsın, birinci derece akrabalarımla birlikte. Ama hemen arkasından Erdoğan’ın, Binali Yıldırım’ın ve Berat Albayrak’ın ve diğer bütün bakanların mal varlığı araştırılsın. Niye kaçıyorsunuz? Siyasi olarak arınma vakti. Hadi arınalım"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı