Davutoğlu kahreden gerçeği paylaştı: Enkaz altında hala cesetler var

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gaziantep'i de ziyaret etti. Deprem bölgesindeki son durumu FOX TV canlı yayınında anlatan Davutoğlu, halen enkaz altında cesetlerin olduğunu söyledi.

GÜNDEM 26.02.2023, 15:55
3
Davutoğlu kahreden gerçeği paylaştı: Enkaz altında hala cesetler var
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, depremin vurduğu Gaziantep'i ziyaret etti. 
Depremlerden etkilenen Gaziantep'te açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bölgenin acil ihtiyaçlarını aktardı. Halen çadırsız kalan insanlar olduğunu belirten Gelecek Partisi lideri, seçim tartışmalarının da deprem sırasında yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Hükümete tepki gösteren Davutoğlu "İktidar tek taraflı olarak seçim yatırımı haline getirdiği için depremi artık bizim de seçimden bahsetmek zorunluluğumuz var" dedi. Ayrıca Davutoğlu "enkaz altında cesetler var" uyarısını yaptı.
Depreminin gerçekleştiği 04.17'yi işaret eden Davutoğlu, Altılı Masa'ya ilişkin "04.18'in Türkiye'si yangın yeri. Kim kendi partisinin hesabını öne çıkarırsa millet onu affetmez. Biz o umutları boşa çıkaramayız" ifadelerini kullandı.Davutoğlu şöyle konuştu:
Hafriyat var. Bunların nerede tasnif edeceği planlanmalı. Bölgede yeni aşama var. Yeni aşamanın hepsine yol haritası çizmek gerekiyor. Siz sorumlusunuz. Bunları engellemeye çalıştığınız için sorumlusunuz. Şimdi aynı hatayı yapmayın. Toprakla jeolojiyle uyumlu imar yapmak zorundasınız. Tarih ve kültürel dokuyla barışık... "Benim şahsi meselem" diyen Hatay'a borcumuz.
Maalesef AFAD bizim bıraktığımız AFAD olmaktan çıkarılmış. Merkezi yönetimde Kızılay'da AFAD'da çok zaaflar gördük. Çok çaba sarf eden mensupları var hepsine teşekkür ediyorum. Kızılay, AFAD, TSK. Devreye geç girmesinin sonuçlarını ödüyoruz.
Yerel yönetimler... Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, bakanlar kendi partilerinden değilse dışladılar. Hatay Belediye Başkanı, Adana Belediye Başkanı en başından beri sürecin içinde olmaları lazımdı. Eğer bu krizi biz yönetiyor orsaydık en geç 04.25'te Cumhurbaşkanı ve başbakana iletilir.
STK'lar Türkiye'nin en büyük kapasitesidir. Büyük aş evleri kurdular. Kırıkhan'da insanlar gece sokakta yürümeye çekiniyor. Güvenlik olmazsa STK'lar çalışamaz onların silahı yok.
Bir polisimizin isim vermeden bana söylediğini söyleyeyim; burada görev yapıyoruz ama kaldığımız bir yer yok otobüslerde uyuyoruz ihtiyaçlarımızı gidermek için yıkılmış binalara girip risk alıyoruz.
Böyle krizler Ankara'dan yönetilmez. Cumhurbaşkanı burada kalmalı burada yatmalı. İçişleri Bakanı hesap vermek zorunda. AFAD'ın yetkin kadrolarını devre dışı bırakanlar hesap vermek zorunda. Biz de not tutuyoruz.
Antakya'da Valimize teşekkür ediyoruz. O binada bakanlar vardı eski başbakanlarına selam vermediler.
Onlara 1 yıl değil 1 gün vermeyeceksiniz seçimden sonra. Devleti de STK'yı da ayağa kaldıracağız. Kimse karamsarlığa kapılmasın.
Deprem afeti yaşanırken seçimden bahsetmek doğru değil. Bizim meselemiz seçim değil şu anda. İktidar tek taraflı olarak seçim yatırımı haline getirdiği için depremi artık bizim de seçimden bahsetmek zorunluluğumuz var.
Bizim mevki makam derdimiz yok, millet kavgamız var. Kimin cumhurbaşkanı olacağı meselesini zûl addederim bu günlerde. 2 Mart'ta toplantımız olacak. Orada bu konuları konuşacağız. Ben seçimin vaktinde yapılması için Altılı Masa'nın liderlerine büyük sorumluluk düştüğü kanaatindeyim.
Yeni bir iktidar asla bir kişinin iktidarı olmayacak. Altı siyasi partinin ortak yönetimi o kesimlere hep birlikteyiz merak etmeyin diyen bir anlayışla hayata geçirmemiz lazım. 04.18'in Türkiye'si yangın yeri. Kim kendi partisinin hesabını öne çıkarırsa millet onu affetmez. Biz o umutları boşa çıkaramayız. Her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Her türlü makam mevki hesabının dışında millet için ne fedakarlık yapmak gerekiyorsa hazırız. Medyaya da seslenmek istiyorum; Altılı Masa içindeki görüş ayrılıklarından yorum yapmaktansa bu tecrübenin başarıya ulaşmak için destek verin.
Davutoğlu'nun konuşmasından diğer öne çıkanlar:
Arama kurtarma faaliyetleri sonrası krizin ikinci aşaması. O kadar yoğun bir çadır talebi var ki. Birincisi hiç çadırı olmayan, ikincisi çadır verilmiş alt yapısı yok. Pınarbaşı Mahallesi Cumhurbaşkanı'nın riskli olmaktan çıkardığı bölge. Görünürde çadır var yatak yok. Düzenli çadır kentler var bir de.
Salgın tehlikesi yaygın. Sahra timleri gönderilmesi lazım. Sağlıkla ilgili ciddi bir sorun var.
Gıda... STK'lar bölgeden çekilmeye başlamış. STK dışında her yerde aş evleri kurulması lazım.
Eğitim... Uzaktan eğitim yanlıştır üniversitelerde. Muğla Üniversitesi'nden... Bölgenin gençleri gelmişler gidip okumak istiyorlar, okul yok.
Güvenlik... Kırıkhan'da halkın şikayeti şu: askeri birliklerimiz 3.,4. gün geldiler fakat şimdi çekilmeye başladılar. Güvenlik birimlerimizin alandan çekilmesi risk oluşturur.
Enkaz kaldırma çalışmaları... Enkaz altında hala cesetler var. 'Benim cesedim nerede' diyorlar.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı