Davutoğlu'ndan adaylık çıkışı: Yılbaşından önce aday ismi zikredilmez

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayında, "Halkın görmek istediği kesin, kararlı, ortak bir deklerasyon ise bu yapıldı." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 19.09.2022, 22:40 20.09.2022, 09:36
8
Davutoğlu'ndan adaylık çıkışı: Yılbaşından önce aday ismi zikredilmez

Gelecek Partisi Genel Başkanı  Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayında, "Halkın görmek istediği kesin, kararlı, ortak bir deklerasyon ise bu yapıldı, daha güçlüsü de yapılacak. Yılbaşından önce aday ismi zikredilmez ama altyapısı kurulur. Burada en önemli şey 'ben' değil 'biz' dememiz. O masadan aday çıkması halinde partisiyle olan ilişkisini kesmesi gerektiğini düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk oluyor. Davutoğlu gündeme ilişkin konularda sorulara yanıt veriyor.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun konuşmalarının sonunda ise, "Muhalefeti bekleyen en büyük tehlike kolay zafer psikolojisidir. Bütün reformları yapan rahmetli Özal büyük yenilgi almıştı. Seçim gecesine kadar neticesi belli olmayan süreçtir. Her tedbiri alacaksınız. Rehavet olsaydı köşemizde oturuyor olurduk. Bütün siyasi liderler alandalar. Halkın görmek istediği kesin, kararlı, ortak bir deklerasyon ise bu yapıldı, daha güçlüsü de yapılacak. Yılbaşından önce aday ismi zikredilmez ama altyapısı kurulur. Burada en önemli şey 'ben' değil 'biz' dememiz. O masadan aday çıkması halinde partisiyle olan ilişkisini kesmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir sonraki seçim için hırslı olmayan birinin olması geçiş sürecini kolaylaştıracaktır. Bu benim kanaatim, partimizin kanaati. 6'lı Masa'da konuşulmuş değil. 6'lı Masa'dan birisi olacaksa, dışarıdan da olacaksa siyasi kimliğinden arınarak geçiş sürecini yönetmesidir. Farklı kesimlerden oy verecek olan kitleler 'Bu bir süre sonra kendisi için çalışır' kanaatine varabilirler. 'Ben geçiş sürecini yöneteceğim, siyasi ikbal için bunu yapmayacağım' demesi kolaylaştırır." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı