Davutoğlu'ndan çarpıcı çıkış! Soylu'nun istifa için o adresi gösterdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, basın organlarının Ankara temsilcileri ile buluştu programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifası için adresi gösterdi.

GÜNDEM 06.10.2022, 16:20 06.10.2022, 17:58
2
Davutoğlu'ndan çarpıcı çıkış! Soylu'nun istifa için o adresi gösterdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde bu sabah basın organlarının Ankara temsilcileri ile buluştu. Mersin'de Tece Polisevi'ne yönelik terör saldırısı sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamaları eleştirdi. Davutoğlu, Bakan Soylu'nun istifa için de adres gösterdi. 
Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, “Efendim Afrin üzerinden motorlu paraşütle kalktılar Toroslara indiler… Peki Türkiye yol geçen hanı mı, milli güvenlik sorunu varsa İçişleri Bakanı milli güvenlik sorunudur. Bu açıklamayı yapana İçişleri Bakanı demem ben… Nasıl bir densizlik nasıl bir aymazlıktır bu. Bugün milli güvenlik sorunu İçişleri Bakanı’nın kendisidir. Motorlu paraşüt sınırın neresinden geçmiş. Şu anda görevde olsam, eğer öyle bir olay varsa o hava sahasını kontrol eden orada görevli herkesi görevden alırım.” diye konuştu. 
Davutoğlu, “Erdoğan’a bir şey söylememek lazım, Soylu’nun istifası ancak Bahçeli’den istenir” sözleriyle MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mesaj gönderdi. Davutoğlu, Ceylanpınar’da 2015’te iki polisin evinde şehit edildikleri haberini sabah 5’te aldığını ve sonrasında verdiği talimatları da anlattı.
Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı ile ilgili tartışmalar istismar edileceğini gördüklerini belirten Davutoğlu, “Tercihim bu iktidarın seçimle değişmesidir” dedi.
Davutoğlu’nun mesajları şöyle:

İktidarın bir siyasi partiyi milli güvenlik sorunu olarak görmesi son derece yanlış. Başbakanken bu konu (Mersin saldırısı) bana gelseydi, böyle alelacele açıklama yapılmasına asla izin vermezdim. Önemli olan terörist ve katledilen polis, önce bunun hesabı sorulur. Neydi milli güvenlik sorunu biliyor musunuz, sayın içişleri bakanının, şu ifadesi milli güvenlik sorunudur; efendim Afrin üzerinden motorlu paraşütle kalktılar Toroslara indiler… Peki Türkiye yol gecen hanı mı, milli güvenlik sorunu varsa içişleri bakanı milli güvenlik sorunudur. Bu açıklamayı yapana içişleri bakanı demem ben… Nasıl bir densizlik nasıl bir aymazlıktır bu. Demek ki incirlik üssünü de İskenderun limanını da bombalayabilirler, öyle mi.

Türk hava sahası Türkiye’nin namusudur, kimse öyle uyarıldığı halde o hava sahasına giremez. Hayretler içinde izliyorum bunların devlet yönetimini, hayretle ve utançla izliyorum. Bugün milli güvenlik sorunu İçişleri Bakanı’nın kendisidir. Motorlu paraşüt sınırın neresinden geçmiş. Şu anda görevde olsam, eğer öyle bir olay varsa o hava sahasını kontrol eden orada görevli herkesi görevden alırım. İhmal edilen her kademedeki kişiyi görevden alırım… Nereden nereye geçiyor uyuşturucu baronları bile Latin Amerika’da bu kadar rahat hareket edemiyor. Devleti ne hale getirdiler.

(Soylu’nun istifasını isteyecek misiniz?) Erdoğan’a bir şey söylememek lazım, Soylu’nun istifası ancak Bahçeli’den istenir. Sedat Peker bir ay boyunca Süleyman Soylu hakkında her gün video yayınladı. Sayın Erdoğan çıkıp da bakana yapılan karşılım bakanımı destekliyorum demedi. Ne soruşturma açtı ne de bakanına sahip çıktı. Ta ki Bahçeli Soylu’nun arkasında durunca Erdoğan ertesi gün görünüşte bir sahiplenme ile orada kaldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı