Davutoğlu: Şentop bana gelerek AK Parti içinde Soylu örgütleniyor dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Süleyman Soylu'ya Habertürk TV'den cevap verdi. Davutoğlu, genel başkanlığı döneminde Şentop ile Soylu konusunda arasında geçen diyaloğu aktardı.

GÜNDEM 01.06.2021, 11:20
43
Davutoğlu: Şentop bana gelerek AK Parti içinde Soylu örgütleniyor dedi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fatih Altaylı’nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek programının canlı yayın konuğu oldu. Programda Altaylı’nın sorularını cevaplayan Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz haftalarda katıldığı canlı yayında kendisi hakkındaki sözlerine cevap verdi.
Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanlığı döneminde Mustafa Şentop kendisine gelerek, “AK Parti içinde Süleyman Soylu örgütleniyor, AK Parti‘yi başka yönlere kaydırıyor.” dediğini aktardı. Ahmet Davutoğlu, “Madem ki pandoranın kutusunu açtılar. Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Berat Albayrak bu üç kişi. Bu üç kişinin hesapları farklıydı.” dedi.
“İzlerken çok üzüldüm. Konunun bana nasıl geldiğini anlayamadım.” diyen Davutoğlu, “Bir kere bu iddiaların hepsi yalan. Bir kere Süleyman Soylu'ya bir teşekkür borcum var. Bunu yıllardır anlatmaya çalışıyordum. Parti içinde darbe teşebbüsüyle kumpas kuran bir ekip vardı. Bunu anlatmaya çalışıyordum. Perde gerisini devlet adamı ahlakıyla anlatmakta zorluklar yaşarken Süleyman Soylu ortaya koydu. Mademki pandoranın kutusunu açtılar. Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Berat Albayrak bu üç kişi. Bu üç kişinin hesapları farklıydı.” dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: TBMM Başkanı şu anda, Mustafa Şentop bana gelerek, AK Parti içinde Süleyman Soylu örgütleniyor dedi. pic.twitter.com/Jl1XqBxpVu

“Sedat Peker'in videolarıyla ortaya çıkan tablo, bu üç kişinin iktidar için yürüttüğü çirkin ve kirli mücadele.” diyen Davutoğlu, “Tayyip Erdoğan sonrası öne geçme mücadelesi. Ben Başbakan iken terörle mücadele, reformlarla uğraşıyordum. İki seçim, üç kongre yönettim. Ben bunlarla uğraşırken bu arkadaşlar bunlarla uğraştı.” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, “Bir iddia ortaya attı, sonra soru gelince devam edemedi. Benim dönemimde hiç kimse dinletilmemiştir. Hele hele kendi genel merkezimde. Burada kim suçlanıyor? Soylu devlet teamüllerini altüst etti. Türkiye'de sistemik deprem yaşanıyor, sistem çözülüyor.” dedi.
“TBMM Başkanı şu anda, Mustafa Şentop, bana gelerek, 'AK Parti içinde Süleyman Soylu örgütleniyor, AK Parti'yi başka yönlere kaydırıyor' dedi" iddiasında bulunan Davutoğlu, “Daha sonraki dönemde kumpaslar çıktı. Kalsaydım hepsini alırdım. Ben sayın Cumhurbaşkanı'ndan devraldığım kadroya 'onun izini siliyor' diye bir şey yapmadım. Dağlıca'da askerlerimiz şehit oldu. Ben Yüksekova'ya gittim. Van'da şehitlerimizi uğradım. Iğdır'a gittim. Toplamda 35 şehidi kendi ellerimle toprağa verirken bunlar Ankara'da kendi başbakanları aleyhinde imza topluyorlardı. 12 Eylül'de kongreye o acılarla geri döndüm.” ifadelerini kullandı.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: TBMM Başkanı şu anda, Mustafa Şentop bana gelerek, AK Parti içinde Süleyman Soylu örgütleniyor dedi. pic.twitter.com/Jl1XqBxpVu — Millî Gazete (@milligazetecom) June 1, 2021

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı