Davutoğlu'dan 'Altılı Masa' mesajı! Yeni hedefi duyurdu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Mersin'de gerçekleştirdiği ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 10.05.2022, 01:00
4
Davutoğlu'dan 'Altılı Masa' mesajı! Yeni hedefi duyurdu
Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme dair yaptığı açıklamada ‘Altılı Masa’nın yeni hedefini duyurdu.
Davutoğlu, "Altılı masanın kendisi, ne kadar provokatif sözler söylenirse söylensin, ne kadar önemi azaltılmak istenirse istensin, son 70 yıllık demokrasi tarihimizin en önemli gelişmelerinden biridir" dedi ve yeni hedefini de açıkladı.

Davutoğlu, Erdoğan’ın konut planını şöyle eleştirdi:

“Bu ay altılı masa 4 alt komisyonla toplanacak” açıklamasında bulunan Davutoğlu, bunları şu ifadelerle açıkladı:

"-Biz onlara pandemi döneminde ‘Destekleri tarıma, gıdaya, eğitime ayırın' dedik. Onlar Atatürk Havalimanını yıktılar, inşaat şirketlerine kaynağı aktardılar. Şimdi de bu kıtlıkta Erdoğan'ın aklına gelen şey inşaat şirketlerine nasıl para aktarırız. Bu kıtlık içerisinde hangi fakir fukara, gidecek 2 milyon liralık kredi alacak? Kim alabilir? Kime yarayacak bu?
-Yeni bir konut spekülasyonuna yol açacaklar. Konut fiyatları tekrar artacak. Kim kazanacak? İnşaat şirketleri. İnşaat şirketleriyle bizim bir meselemiz yok. Ama fakir fukara evine ekmek götüremiyor.
-Önce enflasyonu kontrol et. Önce fiyatları indir. Önce reel bir geliri olsun halkın. Ondan sonra o reel gelirde artırarak konuta girsin. Orta sınıf bile bu şartlarda ev sahibi olmayı düşünemez. Önce enflasyonu düşüreceksiniz."
"Altılı masanın kendisi, ne kadar provokatif sözler söylenirse söylensin, ne kadar önemi azaltılmak istenirse istensin, son 70 yıllık demokrasi tarihimizin en önemli gelişmelerinden biridir."
"Son dönemde farklı konularda yaşadığımız gerilimler gibi, sosyal patlamalara sebebiyet verecek bir iklim ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Seçim ortamını bozacak, yabancı karşıtlığı, göçmen karşıtlığı üzerinden de tahrik edilen bir iklim oluşturulmaya çalışılıyor."
"Birisi seçim güvenliği. İkincisi bu altılı masanın temel ilke ve hedeflerini ortaya koyan bir metin çalışması yürütüyoruz. Partiler arasında siyasi koordinasyonu sağlayan bir çalışma grubu oluştu.
Üçüncüsü cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden parlamenter sisteme geçiş esnasında nasıl bir anayasal mevzuat değişikliği yapmak gerekiyor diye bu konuda çalışacak bir çalışma grubu daha kuruldu. O da bu hafta içinde tekrar toplanacak. Dördüncüsü de geçen ayki toplantıda ele aldığımız Merkez Bankası'nın bağımsızlığı.
Stratejik planlama kurulu, ekonomik ve sosyal konsey gibi ekonomik yapıların yeniden rehabilite edilmesi açısından oluşturuldu. Dört çalışma grubunun raporları, 29 Mayıs'ta toplanacak olan masaya sunulacak. Bunlardan olgunlaşmış olanlar kamuoyuna sunulacak."
"Bundan sonraki hedefimiz altılı masada, bu altılı masanın işleyişinin ilkelerinin yapısal bir nitelik kazanması ve adım adım Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretecek bir noktaya gelmesi."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı