'Davutoğlu'na teşkilatçılar tuzak kurdu ve geç fark etti'

Davutoğlu'nun Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım'ın kendisine kumpas kurduğunu açıklamasının yankıları sürerken siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.

GÜNDEM 28.05.2021, 11:55
7
'Davutoğlu'na teşkilatçılar tuzak kurdu ve geç fark etti'
Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘’ Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, o dönem Cumhurbaşkanı'nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular’’ sözleri siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.
Euronews'ten Dilek Gul'ün haberine göre Ankara kulislerinde Davutoğlu'nun belirttiği dönem, kendisine yönelik parti içi bir çalışma yürütüldüğünü doğrular nitelikte. Davutoğlu'na yakın bir isim Euronews'e yaptığı açıklamada, "7 Haziran seçimleri sonrasında Davutoğlu, başbakanlığını kaybetmemek ve koalisyonu zorunlu kılan fotoğraf nedeniyle arayışlara girmişti. Cumhurbaşkanı ise seçimi yenileme taraftarıydı. Davutoğlu bir taraftan koalisyon görüşmeleri yaparken, diğer taraftan da erken seçim çalışmaları vardı. Yani o dönem Davutoğlu kısa süre içerisinde Türkiye’yi ikinci kez dolaştı. Ona karşı çalışma da bu sırada yaşandı'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun siyasete tepeden inmesi nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, Süleyman Soylu ile Binali Yıldırım tarafından AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda Davutoğlu’nun aleyhine oy toplanması için bir çalışma yürütüldüğü iddia edilirken Davutoğlu'nun bunu oldukça geç fark ettiği aktarıldı.
Ahmet Davutoğlu'nun o dönem MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yakın olmasına karşın parti içinde bilgi alacak pek kimsesinin bulunmadığı belirtildi.
Erdoğan'ın kendi kurduğu parti içinde başka bir patron çıktığı izlenimine kapıldığı, Davutoğlu'nun ise gelecek seçimler için Türkiye'yi gezerken bir yandan da koalisyon görüşmeleri yaptığı ve kendisine yönelik parti içi çalışmaları fark edemediği ifade edildi.

Aynı isme göre, AKP içinde iki endişe var. Birincisi muhalefetin gündemi belirlemesi, ikincisi ise erken seçim ihtimali.

AKP'liler ise kumpas iddialarını yalanlarken partiden bir isim, "Sen dönemin başbakanısın. Kurdurtmayacaksın o kumpası. O dönem MİT Başkanı'nı kendine milletvekili yapmaya kalkıyorsun, belki de bakan yapacaksın ilerde. Sonra görevden alınıyorsun şimdi de çıkıp kumpas kurdular diyorsun. Eeee...? Sen nasıl başbakansın? Ya sen yalan söylüyorsun ya da MİT Başkanı sana kumpasın haberini bile verememiş. Sonuçta kumpas dediğin şey bir günde kurulmaz'' yorumunu yaptı.  
''AKP içindeki en büyük rahatsızlık muhalefetin İstanbul seçimlerinden bu yana ama özellikle de son dört-beş aydır gündemi belirlemesi. Yani Ak Parti içinde gündem belirleyememenin rahatsızlığı var. Bu durum iktidarda zayıflıklar oluşturuyor. Çünkü kendini izah edemiyor. Aynı zamanda en büyük endişe erken seçime gidilmesi. Ama erken seçim endişesi Sedat Peker'in açıklamaları ile alakalı değil. Özellikle ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeler sonrasında baskıların artabileceği yönünde de endişeler var. Bu baskılar erken seçim ihtimalini gündeme getirebilir.''

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı