Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye 'hodri meydan!' Madem sözünün eriysen...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Trabzon Akçaabat 1. Olağan İlçe Konresi’nde yaptığı açıklamada MHP lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.

SİYASET 17.07.2021, 22:05
12
Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye 'hodri meydan!' Madem sözünün eriysen...
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Trabzon Akçaabat 1. Olağan İlçe Konresi’nde açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ‘Siyasi ahlak yasası çıkması lazım' çağrısını anımsatan Davutoğlu şunları söyledi:
Biz diyoruz ki ‘siyasi ahlak yasasını çıkaracağız.' İşte hepimiz beyaz gömlekler giyiyoruz her yerde temiz siyaset dönemini başlatacağız. Üç hafta önce sayın Bahçeli, ‘Siyasi ahlak yasası çıkmaz lazım' dedi. Nihayet beş yıl sonra buna ‘günaydın’ denir. Sayın Erdoğan'dan şu ana kadar hiçbir cevap yok.
Sayın Bahçeli'ye buradan sesleniyorum, madem sözünün eriysen siyasi ahlak yasasını çıkarmak için Erdoğan'la keyif çayı içtiğin bir vakitte ona söyle. De ki nasıl infaz yasasında söylediysen arkadaşlarını çıkarmak için dışarıya, ‘siyasi ahlak yasası çıkmazsa ben koalisyonu bozuyorum' de.
Hemen Erdoğan gereğini yapar başka alternatifi yok. Ama bunu demezsen riyakarlık yapıyorsun demektir. Eğer başbakanlığım engellenmeseydi siyasi ahlak yasasını göndermiştik, TBMM'ye çıkaracaktık.
Siyasi ahlak yasasında şu olacaktı; siyasete girenler mal varlıklarını beyan edecekler milletvekilleri, ayrıldıklarında da beyan edecekler. İzah edemeyecekleri tek bir kuruş varsa da hesap verecek. O zaman milletvekili olanlar bilir hepsini toplamıştım AK Parti Genel Merkezi'ne şimdi AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, niye ayrıldığımızın sırrı buradadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı