Davutoğlu'ndan Bakan Bilgin'e: Sizin çocuğunuz gibi cebinde dolar yok

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gençler dünyayı tanımak istiyor” diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e tepki gösterdi.

SİYASET 15.10.2021, 19:00
1
Davutoğlu'ndan Bakan Bilgin'e: Sizin çocuğunuz gibi cebinde dolar yok
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “‘Gençler Türkiye’den kaçmak istiyor’ diye bakmamak lazım. Gençler dünyayı tanımak istiyor” diyerek çalışmalarını savunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e Van’ın Erciş ilçesinde vatandaşlara yaptığı konuşmasında tepki gösterdi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bunların gözü kör oldu. Gençleri göremiyorlar. Sayın Bakan, o gençler sizin çocuklarınız veya yakınlarınız gibi ceplerinde dolarla yurt dışına gitmiyorlar. Türkiye’de, ana yurtlarında, ana vatanlarında, ana şehirlerinde iş bulamadıkları için gidiyorlar” ifadelerini kullandı.
Ahmet Davutoğlu’nun Van’ın Erciş ilçesinde yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün bir kardeşim soruyor, ‘Niye ayrıldınız’. Şundan ayrıldık: Biz, onlara ‘yolsuzluk yapmayın’ dedik. Biz, onlara ‘Allah’ın yolundan, hakkın ve halkın yolundan ayrılmayın’ dedik. ‘Siyasi ahlak’ dedik. Şunu bilin; bir yüzükle yola çıkanlar sizi unuttu, unuttular. O unutanlara karşı sizin hakkınızı savunmaya geliyoruz.
Dün bir bakan, ‘Eğer gençler yurt dışına gidiyorsa dünyayı tanımak için gidiyorlar, iş bulamadıkları için değil’ diyor. Bunların gözü kör oldu. Gençleri göremiyorlar. Sayın Bakan, o gençler sizin çocuklarınız veya yakınlarınız gibi ceplerinde dolarla yurt dışına gitmiyorlar. Türkiye’de, ana yurtlarında, ana vatanlarında, ana şehirlerinde iş bulamadıkları için gidiyorlar. Biz böyle bir Türkiye kurmak istememiştik.
Eğer konforlu bir hayatı seçmek yerine, 3-5 maaş alıp bir kenarda oturmak yerine, eski Başbakan olarak keyif sürmek yerine tekrar Erciş’in, Ercişlilerin huzuruna gelmişsem size Allah huzurunda söz veriyorum: Bu yolsuzlukların sonunu getireceğiz. Bu yoksulluğun sonunu getireceğiz. Bu yasakların sonunu getireceğiz. Bu ülkenin gençleri kimseye muhtaç olmayacak.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı