Davutoğlu'ndan çarpıcı Lütfi Elvan iddiası! Albayrak talimat veriyordu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın ayrılığındaki isimleri sıraladı. Davutoğlu, ayrılığın arkasında Nebati ve Albayrak olduğunu söyledi.

SİYASET 24.12.2021, 15:10
5
Davutoğlu'ndan çarpıcı Lütfi Elvan iddiası! Albayrak talimat veriyordu
2 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Lütfü Elvan ile ilgili çarpıcı bir iddia geldi. Ruşen Çakır'ın sorularını cevaplayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz haftalarda istifa eden ve affı kabul edilen Lütfü Elvan'la ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Davutoğlu, Elvan'ın istifasına neden olan kişinin Nebati olduğunu ve Berat Albayrak'tan talimat aldığını söyledi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonla mücadele açıklamaları sonrasında yeni ekonomi politikasında ters düşen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan görevinden 2 Aralık'ta istifa etmişti. Erdoğan'ın Kasım ayındaki grup toplantısında yaptığı "Faizi savunanla yol yürümem" sözlerini alkışlamaması ile gündem olan Lütfü Elvan'ın istifası sürpriz olmadı. Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına yardımcısı Nureddin Nebati atandı.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, görevden alınan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın ayrılığının Nureddin Nebati'nin Berat Albayrak ile yakın ilişkisinden kaynaklandığını ileri sürerek, ''Nureddin Nebati, Berat Albayrak’tan talimat alıyordu. Yani bir bakan var, bir de görünmeyen otorite var.” dedi.

Medyascope'tan Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan‘ın görevden ayrılma sürecine ilişkin, “Lütfi Bey’in ayrılmasındaki faktör Nureddin Nebati, Berat Albayrak’tan talimat alıyordu veya onunla irtibatlıydı. Yani bir bakan var, bir de görünmeyen otorite var.” ifadelerini kullandı.

Nureddin Nebati‘nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmasını değerlendiren Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

Müsteşarlıkların Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kaldırılarak görevlerinin bakan yardımcılarına devredilmesini eleştiren Davutoğlu, “Milli Eğitim Bakanı istifa etti. Kim geldi, yardımcısı. Maliye Bakanı istifa etti. Kim geldi, yardımcısı. Şimdi cumhurbaşkanı her bir bakanın altına doğrudan kendisinin atadığı mayınları yerleştiriyor. Aslında bu bakana güvensizliktir” diye konuştu. Bakan yardımcılarının bakanları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet ettiğini söyleyen Davutoğlu, bunu “kayyumluk benzeri bir durum” olarak nitelendirdi.
“Herhangi bir kişiye saygısızlık yapmak aklımın ucundan geçmez. Nureddin Bey’in de yapacağı çok şey olabilir, o ayrı bir husus ama Türk ekonomisini yönetecek ve ekonominin ona teslim edileceği ehliyet ve liyakat unsurlarının hiçbirine sahip değildir. Kurumların bir anlamı kalmadı. Dolayısıyla şu anda Sayın Nebati’nin varlığıyla yokluğu arasında bir fark yok çünkü nihayetinde cumhurbaşkanı karar verecek.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı