Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'dil koparma' tepkisi: Saygıyı güçlendirmez

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezen Aksu'ya gösterdiği tepkideki üsluba dikkat çekti.

GÜNDEM 22.01.2022, 14:35
6
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'dil koparma' tepkisi: Saygıyı güçlendirmez
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hadsiz sözleriyle Hz. Adem ve Hz. Havva'yı hedef alan Sezen Aksu'ya gösterdiği tepkideki üsluba dikkat çekti.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün söylediği “Hz. Adem efendimize uzanan dilleri koparmak bizim görevimizdir.” sözlerine cevap vererek, “Sayın Cumhurbaşkanının her türlü gerilimden uzak tutulması gereken cami mihrabından ‘dil kopartmak’ ifadesini kullanması dini değerlere saygıyı güçlendirmez, zayıflatır.” açıklamasında bulundu.
Davutoğlu, sosyal medya platformu Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan'dan Sezen Aksu'ya tepki: Hz. Adem'e uzanan dili koparırız
“Sayın Cumhurbaşkanının her türlü gerilimden uzak tutulması gereken cami mihrabından 'dil kopartmak' ifadesini kullanması dini değerlere saygıyı güçlendirmez, zayıflatır.
Kur’an sureleri ile dalga geçenleri büyükelçi atayıp, Şeytan Ayetleri’ni basmaya kalkanlarla siyasi ortaklık yapıp sonra da dini hassasiyet üzerinden siyaset yapmak da dinin kişisel çıkarlara alet edilmesinden başka bir şey değildir. 
Herkesin birbirinin inanç ve düşüncesine saygı göstermesi toplumsal barışın teminatıdır. Sayın Sezen Aksu’nun bu bağlamda yapacağı bir açıklamanın toplumsal vicdanı rahatlatacağına ve istismarları engelleyeceğine inanıyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı