Davutoğlu'ndan Erdoğan'a ekonomist tepkisi: Susarsan ülke rahat edecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT Haber canlı yayınındaki “Ben ekonomistim…” sözlerini eleştirdi.

SİYASET 03.06.2021, 11:55
6
Davutoğlu'ndan Erdoğan'a ekonomist tepkisi: Susarsan ülke rahat edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün katıldığı TRT Haber’deki canlı yayında, “Biz kaynakların yapılandırılmasından yanayız. Şimdi biz Marmaray’ı yaptık dimi. Denizin altından gidiyor. Aynı anlayışla yaptık. Avrasya’yı da öyle yaptık. Ama bunların kafası basmaz. Yok, böyle bir araştırma. Ben ekonomistim. Kaynak üretmek nasıl olur. Böyle saldırmakla bir şey üretilmez. Bir yol yap. Biz geldiğimizde 23,5 milyar dolar borç vardı. 2013’te IMF’ye tüm borçları ödedik ve ilişkimizi kestik.” ifadelerini kullanmıştı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine sosyal medya platformu Twitter hesabından tepki gösterdi.  

Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’a “Sn. “ekonomist” Cumhurbaşkanı, üniversite birinci sınıf öğrencilerinin bildiği faiz-enflasyon-kur ilişkisini ne zaman öğreneceksin? Her açıklamandan sonra üçü birden aynı anda fırlıyor! Susarsan ülke rahat edecek! Amacın ne? Milleti ağlatıp, küçük bir zümreyi zengin mi etmek?” diye sordu.

Sn “ekonomist” Cumhurbaşkanı, üniversite birinci sınıf öğrencilerinin bildiği faiz-enflasyon-kur ilişkisini ne zaman öğreneceksin?Her açıklamandan sonra üçü birden aynı anda fırlıyor!Susarsan ülke rahat edecek!Amacın ne?Milleti ağlatıp, küçük bir zümreyi zengin mi etmek?
— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) June 2, 2021

Sn “ekonomist” Cumhurbaşkanı, üniversite birinci sınıf öğrencilerinin bildiği faiz-enflasyon-kur ilişkisini ne zaman öğreneceksin?Her açıklamandan sonra üçü birden aynı anda fırlıyor!Susarsan ülke rahat edecek!Amacın ne?Milleti ağlatıp, küçük bir zümreyi zengin mi etmek? — Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) June 2, 2021

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı