Değer odaklı sosyal medya platformu, binlerce değersiz içerik sildi

Değer odaklı sosyal medya platformu Touchapp, uygulama amacına uymayan binlerce paylaşımı kaldırdı

BİLİM VE TEKNOLOJİ 13.06.2022, 21:30
5
Değer odaklı sosyal medya platformu, binlerce değersiz içerik sildi
Sosyal medya platformları kuruldukları günden bu yana iletişim biçimlerimizi büyük ölçüde şekillendirse de bu mecralara hakim olan yaşam tarzları ve zararlı içeriklerin zihinsel sağlığa etkileri tartışma konusu oldu. Bu durum, içerik kirliliğinden uzak, zorbalıktan ve kötü niyetli kullanıcılardan arındırılmış  güvenli alanlar sunan girişimlere ilham verdi.
İnsanları dijitalde bir araya getiren sosyal medya platformları hayatımızı birçok açıdan kolaylaştırsa da, zihinsel sağlığa ve kullanıcıların psikolojisine etkileri de her zaman tartışma konusu oluyor. Konuyla ilgili yürütülen araştırmalarda, sosyal medya platformlarının güzellik ve yaşam tarzı algısına etkilerinin özellikle ergenlik çağındaki gençlerde olumsuz etkilere sebep olduğu görülüyor. Gençlik, Medya ve Esenlik Araştırma Laboratuvarı'nın bir çalışmasında, gençlerin %21'inin sosyal medyada vakit geçirdikten sonra kendilerini kötü hissettikleri, yarısının bu hislerinin gerekçesi olarak bedenlerini gösterdiği tespit edildi. Cambridge ve Oxford Üniversiteleri tarafından yürütülen bir başka araştırmada 7 saat ve üzerinde sosyal medya kullanan 16-21 yaş arası gençlerin yaşam memnuniyetlerinde düşüş olduğu görüldü.
Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan değer odaklı sosyal medya platformu Touchapp’in Kurucusu ve CEO’su İslam Faisal, “Mevcut sosyal medya platformlarında topluluklar ve gelecek nesiller için faydalı olmayan, sahte yaşam tarzları hüküm sürüyor. Değer odaklı sosyal iletişim yaklaşımıyla geçtiğimiz yılın sonunda duyurduğumuz Touchapp ise kullanıcılarına ilgi alanlarına bağlı olarak deneyim alışverişinde bulunma şansı tanıyor. Çok yakın zamanda 2.500’ü aşkın içeriği topluluk değerlerimize uymadığı ve kullanıcılara fayda sağlamadığı için platformdan kaldırdık” dedi.

Geçtiğimiz birkaç yılda ergenlik çağındaki gençlerde ve daha alt yaş gruplarında sosyal medya kullanımının en az %17 arttığına dikkat çeken İslam Faisal, “Birleşik Krallık iletişim düzenleyicisi Ofcom tarafından hazırlanan raporda da neredeyse tüm çocukların (%99) mobil cihaz ya da tabletler aracılığıyla internete eriştiği belirtiliyor. 13 yaşın altındaki çocukların çoğunluğunun en az bir sosyal medya platformunda hesabı olduğu, 5-7 yaş grubunun %33’ünün ise bir platformda hesap açtığı görülüyor. Durum böyle olunca çocuk ve gençlerin hangi içeriklere, ne koşullarda eriştiği ebeveynler için daha büyük bir endişeye dönüşüyor. Touchapp, ortak yaşam görüşlerini paylaşan ve kendilerini geliştirmek isteyenleri, benzer ilgi alanlarındaki kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımlarla buluşturuyor. Bu sayede olumsuzluklardan ve kişisel gelişime faydası olmayan içeriklerden arınmış, nitelikli içeriklerle topluma değer katan bir sosyal iletişim mecrası sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) “dijital teknolojilerin kullanımıyla, sosyal medyada, mesajlaşma platformlarında, video oyunlarda yapılan zorbalık” olarak tanımladığı siber zorbalığın yalnızca çocukları değil, her yaştan insanı etkilediğini vurgulayan Touchapp Kurucusu ve CEO’su İslam Faisal, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Touchapp olarak, her türlü zorbalığı, ırkçılığı, yıkıcı eleştiri ve tartışmaları önleyecek benzersiz araçlar sağlayarak, her kullanıcıya topluluklarını sosyal iletişimin değerini artıracak biçimde inşa etme fırsatı veriyoruz. Kullanıcılarımıza, zaman kaybettiren faydasız içerikler yerine nitelikli ve değerli içeriklerle genişleyen, başta çocuklar ve gençler olmak üzere, herkesi zorbalıktan ve zararlı içeriklerden korumayı amaçlayan bir güvenli alan vaat ediyoruz. Kullanıcıların düşüncelerini paylaşabildiği, video üretebildiği, soru sorabildiği temiz bir platformla, Türkiye’de başlayan hikayemizi küresel olarak yaygınlaştırmayı ve dünyanın her yerinden farklı kullanıcılara ulaşmayı hedefliyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı