Demirören Medya dünyaca ünlü medyaya savaş açtı!

Demirören Medya, daha önce hakkında bankalara olan 2 milyar dolarlık borç nedeniyle haber yapan Reuters Haber Ajansı'na suç duyurusunda bulunduğunu yaptığı açıklama ile duyurdu.

GÜNDEM 15.10.2021, 19:15
5
Demirören Medya dünyaca ünlü medyaya savaş açtı!
Geçtiğimiz günlerde Reuters Haber Ajansı, Demirören Grubu'nun bankalarla yürüttüğü zorlu borç yapılandırma görüşmelerinde tutarın 2 milyar doları aşabileceğini yazmış, daha önceki haberlerde tutarın 1,4 milyar dolar civarında olduğu belirtilmişti.

Demirören Şirketler Grubu da Doğan Medya Grubu’nu satın alırken kullandığı kredilerin yapılandırma tutarının faiz hariç 2 milyar dolara çıktığı yönündeki haber üzerine harekete geçmiş, Reuters Haber Ajansı hakkında suç duyurusunda bulunulacağı ifade edilmişti.

Demirören Grubu'nun açıklamalarının ardından Reuters'a savaş açtı. 
Reuters Haber Ajansı aboneliğini iptal ettiğini açıklayan Demirören Grubu, yaptığı açıklamayı Hürriyet, Milliyet, CNN Türk gibi birçok mecrada yayınladı. 
Yapılan açıklama şöyle:

''Reuters Haber Ajansı, Demirören Şirketler Grubu’yla ilgili olarak “sözde” meçhul kaynaklara dayandırdığı, manipülasyon niteliğinde, basın etik ilkelerini hiçe sayan, mesnetsiz ve uydurma bir haber yayınlamıştır.
Bu haber, Demirören Şirketler Grubu’na yönelik alçakça bir iftiradır.
70 yıldan bu yana tamamen yerli ve milli sermaye ile yurtiçinde ve yurtdışında iktisadi faaliyetlerini yürüten, ülke ekonomisinin gelişimine artı değer katan, binlerce kişiye istihdam sağlayan ve tüm faaliyetlerini yasalara sıkı sıkıya bağlı olarak yürütmekte olan Demirören Şirketler Grubu, bu iftirayla ilgili olarak söz konusu ajansa meslek ilkelerine uyma çağrısı yapmıştır.
Reuters Haber Ajansı, bu çağrıya karşın basın meslek ilkelerine uygun bir tutum almamıştır.
Demirören Şirketler Grubu’yla ilgili olarak manipülasyon maksatlı haber yapmaktan çekinmeyen bu ajansın haberlerine güvenimiz kalmamıştır.
Bu nedenle Reuters Haber Ajansı’yla kurduğumuz abonelik ilişkisini sonlandırıyoruz.
Servis ettiği haberlerle şirketimizi hedef alan Reuters’ın içeriklerini Demirören Medya olarak artık referans almayacağımızı ve kullanmayacağımızı belirtmek isteriz.
Kamuoyuna duyurulur. ''

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı