Demirören'in Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredi borcunda yeni gelişme

Demirören'in Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredi borcunda yeni gelişme yaşandı. Demirören'in Göktürk arazileri TOKİ'ye geçti.

EKONOMİ 11.09.2022, 12:50
Demirören'in Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredi borcunda yeni gelişme
Demirören Holding'in Doğan Medya'yı satın almak için Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredi borcunda yeni gelişme yaşandı. Dava süreçleri devam ederken Ziraat Bankası’nda olan söz konusu arazilerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ iştiraki Emlak Konut şirketine geçtiği öğrenildi. Ziraat Bankası’nı söz konusu parseller için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile işbirliğine gitmişti.
Halk TV'den Hazal Ocak'ın haberine göre, şirket yetkilileri, arazilere görevli koydu. Bunun üzerine bölge sakinleri ayrı ayrı tapu iptali ve tescil davası açarak, arazideki uygulamaların tedbiren önlenmesini istedi.
Bir bölge sakininin davasını görüşen İstanbul 7. Tüketici Mahkemesi de, talep edenin haklarının derhal korunması gerektiğine dikkat çekerek parsele bölge sakinlerinin girişi ile yürüyüşünün engellenmesi, parselin çevresinin dikenli telle çevrilmesi ve güvenlik personeli ile parsele girişin engellenmesi dahil her türlü tasarrufu tedbiren durdurdu. Öte yandan arazilerde sondaj çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı