“Demokrasi ve hukuka bağlılık milletimiz için vazgeçilmezdir!”

Çok partili sisteme geçişin 72’nci yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Hak-İş Başkanı Arslan, “Türkiye’de hukuk devleti güçlenmiş, demokrasi gelenekleri yerleşmiştir." dedi.

GÜNDEM 15.05.2022, 04:35
2
“Demokrasi ve hukuka bağlılık milletimiz için vazgeçilmezdir!”
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’nin çok partili sisteme geçişinin 72 yılı ile ilgiyi yazılı bir açıklama yaptı. Arslan, açıklamasında demokrasiye ve hukuka bağlılık vurgusunda bulundu.

Çok partili sisteme geçtiğimiz 72 yıllık dönemde Türkiye’de hukuk devleti ve demokrasi geleneğinin türlü kesintilere rağmen güçlendiğini belirten Arslan, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağın demokratik gerçeklerinden uzaklaştıracak girişimler artık çok gerilerde kalmıştır. Demokrasi ve hukuka bağlılık milletimiz için artık geri dönüşü olmaz bir yaşam tarzı olmuştur. Öyle ki geçmiş dönemin köhne ve vesayetçi anlayışıyla hareket edenlere, siyaseti siyaset dışı unsurlarla dizayn etmek isteyenlere en güzel cevabı milletimiz vermektedir” dedi.

Hak-İş olarak ülkenin geleceğine inandıklarını belirten Arslan, “Türkiye, demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecektir. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı